Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Sport / Trka gluvih Beograda „Ada 2012″
Trka gluvih "Ada"
Trka gluvih "Ada"

Trka gluvih Beograda „Ada 2012″

Povodom Međunarodne nedelje gluvih i „Evropske nedelje mobilnosti“, biće organizovana jedanaesta Trka gluvih Beograda „Ada 2012″ na Adi Ciganliji, koja ima tradicionalni karakter, a pokrovitelj je Skupština grada.

Startni cilj trke je u 9.00, kod Okruglog kupatila, a trči se na stazi dugoj 7,7 kilometara. Najbrži takmičari dobijaju diplome, a prvi koji stigne na cilj pehar. U trci učestvuje oko 300 članova Gradske organizacije gluvih, učenika Škole za gluve i nagluve „Stefan Dečenski“ i Škole za gluvu decu „Radivoj Popović“ iz Zemuna, gluvih iz drugih gradova, poput Kragujevca, Valjeva. Trku sude atletske sudije Olivera Simić, Franjo Mihelić i Srđan Žikić.

Posle trke održaće se kratak kurs prve pomoći članovima organizacije, koji se odnosi na zastoj srčanog rada, a edukatori su članovi Udruženja studenata medicine Univerziteta u Beogradu, koji će se prevoditi gluvima na znakovni jezik. Nakon toga na sportskim tribinama Ade Ciganlije održaće se „Igre bez granica“, takmičenje u odbojci, rukometu i drugo.

Rekreacija i sport kod gluvih predstavlja jedan vid rehabilitacije, te je važno da velik broj učesnika bude uključen. Iz godine u godinu sve je više takmičara. (Beoinfo)

 

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Sa utakmice Crvena zvezda - Real. Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda – Fenerbahče, ulaznice od srede

Prodaja ulaznica za košarkašku utakmicu Crvena zvezda mts – Fenerbahče, koja se igra u u ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>