Naslovna » Izlasci » Sport » EuroBelgrade 2012 – više od turnira

EuroBelgrade 2012 – više od turnira

Fakultet organizacionih nauka, u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, drugu godinu zaredom organizuje međunarodni turnir EuroBelgrade, koji pruža priliku za više od 500 studenata iz čitave Evrope da se takmiče u raznim sportskim disciplinama. Ovogodišnji EuroBelgrade će se održati od 11. do 15. oktobra.

EuroBelgrade pripada seriji turnira Euro, koja obuhvata neke od najvećih turnira u Evropi, kao što su EuroMilano i EuroBarcelona. Osnovni cilj turnira je da pruži stranim studentima jednu lepšu sliku o Beogradu i Srbiji, ali i da im pruži priliku da se takmiče, druže i zabave. Studenti iz cele Evrope će se tokom turnira takmičiti u pet sportskh disciplina: futsalu, košarci, odbojci, vaterpolu i cheerleadingu. U svim sportovima, osim cheerleadinga i vaterpola, predviđena su takmičenja i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Pored sportskog dela turnira, za studente će biti organizovano mnoštvo vansportskih aktivnosti.

Ove godine, kroz aktivnosti „Party Pack-a“ , pružena je prilika i onim studentima koji žele da dožive nešto drugačiji, ne toliko sportski, EuroBelgrade. Oni će biti u mogućnosti da se, u toku dana, upoznaju sa atraktivnim znamenitostima, tradicijom, kao i kulturom Beograda. Posetiće i neke od najekskluzivnijih restorana, kafića i barova u kojima neprestano vlada “party” atmosfera. Kroz noćni provod, EuroBelgrade, će pokazati svim svojim učesnicima, zašto je Beograd grad koji nikad ne spava i tako im pružiti jedno nezaboravno iskustvo. Ovo je jedinstvena šansa za studente iz najrazličitijih delova Evrope da osete duh Beograda na jedan nesvakidašnji, „play and have fun“ način.

Više o turniru EuroBelgrade možete pronaći na sajtu ove manifestacije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.