Naslovna » Izlasci » Festivali » 2. LIMIT – Live Art Festival od 22. do 25. novembra

2. LIMIT – Live Art Festival od 22. do 25. novembra

Od 22. do 25. novembra u Domu omladine Beograda (Makedonska 22) biće održan 2. LIMIT – Live Art Festival. Ulaznice su u prodaji na svim Eventim prodajnim mestima, a cene se kreću od 300 do 800 dinara.

Posle prošlogodišnjeg uspeha prvog izdanja DOB u saradnji sa Sekreterijatom za kulturu Grada Beograda i Gete institutom, najavio je predstave čiji autori još radikalnije ispituju granice izvođačkih umetnosti. Biće ponuđena jedna od mogućih linija u tumačenju inovacija, a publika će biti upućena na glavne promene u domenu performansa.

Live art festival ima za cilj da promoviše inovativne umetnike i umetničke trupe koji svojim izrazom pomeraju granice u izvođačkim umetnostima. Izraz live art ovde nije upotrebljen kao odrednica za umetničku formu ili žanr već on ukazuje da je cilj festivala da promoviše princip permanentnog eksperimenta u umetničkim procesima i praksama.

Predstave je izabrao Milan Lučić, a kurator Noći performansa je Zvonimir Dobrović, koji ujedno predstavlja i partnersku organizaciju zagrebačkog festivala „Perforacije“. (danubeogradu.rs)

» PROGRAM FESTIVALA «

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.