Naslovna » BG špijun » Reggae Serbia festival 2012 u Pančevu

Reggae Serbia festival 2012 u Pančevu

Od 16. do 18. novembra u Pančevu će po peti put biti održan Reggae Serbia festival, koji će u tri festivalska dana, na dve lokacije, predstaviti zanimljiva imena evropske i srpske reggae scene.

Kao headlineri festivala izdvajaju se Mad Professor, najznačajnije ime dub muzike Velike Britanije i mladi hiphop izvođač Rootwords kojeg će pratiti švajcarski reggae bend Najavibes. Kada su u pitanju soundsystemi, na ovogodišnjem festivalu će nastupiti Asher Selector (Švajcarska), Matteo (Švajcarska), Raldo (Švajcarska), Keumart De Green Sayaman (Švajcarska), Mad Codiuf (Belgija) i DJ Skunk & Laurent (Švajcarska).

Organizatori festivala, u potpunosti posvećeni promociji isključivo rege muzike i kulture, trude se da istovremeno podrže i lokalnu scenu, pa će se na programu uz hedlajnere naći i većina trenutno aktivnih domaćih soundsystema – „Jahmessenjah“ i MC Darka iz Gornjeg Milanovca, „Solid Hi-fi“ iz Smedereva, Shone Al Capone i Professor Tresha iz Beograda, „Trenchtown Rockers“ i „Positive Vibration“ iz Pančeva kao i bendovi Che Guerillaz iz Beograda i Greenfingers iz Niša.

Otvaranje festivala obeležiće i dve izložbe u Galeriji Doma omladine Pančevo.

Festival se odvija u Malom klubu Doma omladine (Svetog Save 10, Pančevo), i u sali Studentskog doma (Dimitrija Tucovića 2) u Pančevu, a organizator je Dom omladine Pančevo. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.