Naslovna » Izlasci » Pozorište » Stand-up komedija u Klubu Fest

Stand-up komedija u Klubu Fest

U Klubu Fest (Gradski park 2, Zemun), 28. novembra od 21.30, biće održano stand up veče u izvođenju glumice i prve dame srpskog stand up-a Mariane Aranđelović i glumca Ivana Tomića. Domaćin večeri će biti naš prvi stand up komičar Srđan Jovanović.

Stand-up komedija je stil izvođenja komedije u kojoj komičar, jednostavno nazvan stendaper (stand-uper), nastupa pred živom publikom, najčešće im se direktno obraćajući.

Stand up komedija pod nazivom „Stand Up No.1“ autorski je rad glumice Mariane Aranđelović, prve stand up komičarke u Srbiji. Na jednostavan i svima razumljiv način, autorka predstave iskrenim tonom i neposrednom komunikacijom sa publikom, komentariše lične utiske i frustracije, zaključke o sebi i svetu koji nas okružuje, osvrćući se na takozvana opšta mesta i životne situacije u koje svi zapadamo. Međuljudski odnosi, razlike i sličnosti polova, odrastanje, sazrevanje, velika očekivanja i prolaznost mladosti kao i specifične odlike mentaliteta, samo su neke od tema koje obrađuje i saopštava na šarmantan i lucidan način.

Ivan Tomic je rođen 1972. u Kragujevcu. Na filmu, radiju i televiziji ostvario je niz zapaženih uloga. Na svom nastupu u Festu govoriće o odnosu ražnjeva od prohroma i Matematičkoj olimpijadi i njihovom uticaju na naš svakodnevni život. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.