Naslovna » Izlasci » Festivali » Eko fest u KST-u od 13. decembra
Eko fest
Eko fest

Eko fest u KST-u od 13. decembra

Četvrti Eko fest, festival filma, diskusija, izložbi i radionica održaće se u beogradskom Klubu studenata tehnike (Bulevar kralja Aleksandra 73) od 13. do 15. decembra, najavili su organizatori – udruženje Zelena omladina Srbije.

Glavna tema ovogodišnjeg festivala je upravljanje otpadom i reciklaža sa ciljem da se podigne svest gradajana o problemima u toj oblasti i analizira trenutna situacija vezana za zakonodavstvo i praksu. Organizatori su istakli da će festival kroz filmove predstaviti publici negativne uticaje lošeg upravljanja otpadom kao i dobre prakse iz celog sveta. Posle svakog filma predviđena je diskusija kako bi se posetioci uključili u nalaženje rešenja.

U okviru festivala biće održane i dve panel diskusije sa gostima koji rade u toj oblasti. Na izložbama i radionicama biće pokazano kako otpad može biti smanjen upotrebom u druge svrhe ili za stvaranje umetničkih i kreativnih predmeta. Iz Zelene omladine Srbije podsećaju da su centralne teme prethodnih festivala bile nuklearna energija, poljoprivreda i genetski modifikovani organizmi.

Ulaz na sve događaje u okviru festivala je besplatan. Program pogledajte OVDE. (Zelena Srbija)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.