Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi albumi » Novi album Depeche Mode biće objavljen u martu 2013.

Novi album Depeche Mode biće objavljen u martu 2013.

Trinaesti studijski album, jedan od najpopularnijih svetskih bendova, Depeche Mode objaviće u martu 2013. godine, a onda će na beogradskom Ušću nastupiti 19. maja.

Čelnici kompanije „Sony Music“ zvanično su potvrdili da su potpisali ugovor sa Depeche Mode, pa će album objaviti njihova „Columbia Records/Menart“.

– Veoma sam zadovoljan s albumom. Muzika je slična onom vajbu koji karakteriše albume „Violator“ i „Songs of Faith and Devotion“ i mislim da su pesme na novom albumu među najboljim koje smo ikada napravili – izjavio je Martin Gore.

Nove pesme su, kao i na prethodna dva albuma, napisali Martin Gore i Dave Gahan:
– To nije blues album, ali ima duhovnu stranu. Dok smo ga snimali, trudili smo se da uključimo što više elemenata nastupa uživo – otkrio je frontmen Dave.

Depeche Mode osnovani su 1981. godine, iza sebe imaju bogat opus i 100 miliona prodatih primeraka albuma. Martin Gore, Dave Gahan i Andy Fletcher su na prošloj turneji „Tour of the Universe 2009-2010“ nastupili pred oko tri miliona ljudi i posetili 31 zemlju, ali ne i Srbiju. Ovoga puta to će ispraviti i pokušati da nadoknade tih tridesetak godina koliko ih čekaju najverniji domaći fanovi. Po mnogo čemu drugačiji, Depeche Mode su bili su prvi elektronski band koji je u potpunosti rasprodao stadionsku turneju.

Na predstojećoj evropskoj turneji koja počinje 7. maja 2013, u sklopu koje će posetiti i Beograd, održaće 34 koncerta u 25 evropskih zemalja. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.