Naslovna » Izlasci » Festivali » Od petka prodaja ulaznica za 41. FEST
Antivirus

Od petka prodaja ulaznica za 41. FEST

Prodaja ulaznica za FEST počeće u petak, 1. februara, na blagajnama dvorana u kojima će, pod pokroviteljstvom grada Beograda, biti održana 41. međunarodna filmska smotra.

Karte za sve projekcije prodaju se po ceni od 150 do 350 dinara, izuzev ulaznica za svečano otvaranje u Sava centru, koje staju 500 dinara.

Organizatori ističu da od 1. do 7. februara važi popust od deset odsto na komplet karata. Filmovi će, osim u Sava centru, biti emitovani u Domu omladine, Dvorani Kulturnog centra Beograda i prvi put u rekonstruisanom bioskopu „Fontana“ na Novom Beogradu.

Ovogodišnji FEST, koji će biti održan od 22. februara do 3. marta, obeležiće izuzetno bogat program koji karakterišu najveća svetska rediteljska i glumačka imena i trenutno najaktuelniji naslovi. O izuzetnom programu govori, pored filmova koji su se već potvrdili na prošlogodišnjim festivalima, i nekoliko ostvarenja koji su ozbiljni kandidati u trci za ovogodišnjeg Oskara.

Festival će, kao što je to već tradicija, otvoriti film nagrađen Zlatnom palmom – „Ljubav“, Mihaela Hanekea. Film je istovremeno i kandidat za Oskara u više kategorija, između ostalih i za najbolji film i režiju. Novi film Gorana Markovića „Falsifikator“ zatvoriće manifestaciju, što će ujedno biti i svetska premijera ovog ostvarenja. Takođe u okviru poznatih FEST-ovih programskih celina naći će se 75 premijernih filmova. (danubeogradu.rs)

Sve o FEST-u i program pogledajte OVDE … kao i tekstove…
Majkl Medsen otvara Fest 2013
„Hičkok“ na FEST-u

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.