Naslovna » Izlasci » Izložbe » BINA 2013 od 18. do 30. aprila
BINA - Oko grada
BINA - Oko grada

BINA 2013 od 18. do 30. aprila

Osma Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA), održaće se od 18. do 30. aprila, a tema je „Razotkrivanje arhitekture“.

Osma BINA baviće se fenomenom arhitekture, sa posebnim akcentom na pitanja razvoja i projekcije grada danas i u budućnosti. I ove godine u okviru manifestacije predstaviće se brojne arhitekte, predavači koji će predstaviti svoje projekte, kroz izložbe, predavanje i šetnje.

BINA 2013 – PROGRAM »

Tokom prethodnih osam godina BINA se profilisala u urbanu multidispilinarnu manifestaciju istraživačkog, edukativnog i informativnog profila.

Ideja manifestacije je da vrednosti koje stvara i promoviše arhitektura vode ostvarenju boljeg životnog okruženja i kulturnom uzdizanju društva.

Organizatori ovogodišnje nedelje arhitekture su Kulturni centar Beograda, Društvo arhitekata Beograda, a suorganizatori su Arhitektonski fakultet i Centar za promociju nauke. Manifestacija će biti održana na više lokacija: u Kulturnom centru Beograda, na Arhitektonskom fakultetu, Dečijem kulturnom centru, Francuskom institutu u Srbiji, Muzeju savremene umetnosti i Nitea izložbenom salonu u Beogradu. (danubeogradu.rs)