Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Marshall Jefferson 11. maja u Depou

Marshall Jefferson 11. maja u Depou

Legendarni američki DJ Marshall Jefferson nastupiće 11. maja na beogradskoj premijeri serijala „Serbia Dance Tuning“ u Depou, u Savamaloj.

Kao autor kultne numere „Move Your Body“, Jefferson se pojavio na sceni 1986. godine. Ta stvar je u to vreme najbolje ilustrovala novi muzički house talas i brzo je posala himna densflrovoa širom sveta. Čak je i danas doslovce nazivaju „The house-music anthem“, a ovo je ujedno i prva stvar koje je uvela zvuke klavira u house muziku i na neki način započela revoluciju.

Isti singl se pojavljuje u filmu „24 Hour Party People“, dokumentarcu „Paris is Burning“ i u poznatoj video igrici „GTA San Andreas“, a muzički sajt digitaldreamdoor.com „Move Your Body“ još rangira kao najveću house pesmu svih vremena. Važno je napomenuti i da su prvu svetsku turneju house muzike u svetu ikada, vodili baš Jefferson i Franckie Knuckles, što ih svrstava u umetnike sa ogromnim uticajem na razvoj ovog žanra u globalu i pionire cele DJ scene.

Žurka se održava u okviru početka trećeg serijala „Serbia Dance Tuning“, koji ovom prilikom prvi put dolazi u Beograd. SDT je poznat po veoma atraktivnim vizeulnim i zvučnim efektima, a u prethodne dve godine su obišli Niš, Kragujevac, Šabac, Suboticu, Jagodinu i sve druge veće gradove u Srbiji. Osim najboljih domaćih DJ-eva na ovim partijama su nastupali i velikani svetske DJ scene kao što su Timo Mass, Hernan Cattaneo, Lisat & Voltax, Crazibiza…

Domaća podrška na SDT premijeri u Beogradu biće DJ Aćim i Goran Starčević. Karte za žurku su besplatne, ali ih neće biti u slobodnoj prodaji već se pred parti deliti po gradskim klubovima i kafićima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.