Naslovna » Izlasci » Film » Novi film Denija Bojla „Trans“ premijerno 24. aprila
Trans (Trance)

Novi film Denija Bojla „Trans“ premijerno 24. aprila

U bioskopu Cineplexx Delta City, 24. aprila od 20.00, premijerno će biti prikazan „Trans“ (Trance), novi film oskarovca Denija Bojla. Od 25. aprila film će se naći na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

Psihološki triler, u kom glavne uloge igraju Džejms Mekavoj, Vinsent Kasel i Rozario Doson, priča je o trgovcu umetničkim delima umešanom u ilegalne radnje, koji se udružuje sa hipnotizerom kako bi pronašao vrednu izgubljenu sliku i povratio pamćenje. Ulozi rastu kako se magle granice između želja, stvarnosti i hipnotičke sugestije.

Ova intrigantna priča ni Vinsenta Kasela nije ostavila ravnodušnim:
„Ovo je uvrnuti, psihološki triler sa elementima romantike. Ako pričamo o žanru, mislim da je loš znak kada film ostaje u granicama osnovnog žanra. Svaki film koji režira dobar reditelj postaje njegov film i ništa drugo. Tako je ovo film Denija Bojla. Napravio je nešto potpuno drugačije, nešto što do sada niste videli i zato sam toliko ponosan što sam deo ove priče. ‘Trans’ je jedinstven i dovoljno drugačiji film da navede publiku na razmišljanje i razgovor“.

Film je sniman u vreme kada je Deni Bojl režirao ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara 2012, a iza kamere, Bojl je okupio provereni tim. Scenario je pisao Džon Hodž, koji je sa Bojlom sarađivao i na filmovima „Trejnspoting“, „Sasvim neobičan život“, „Malo ubistvo među prijateljima“ i „Plaža“. Muziku za film je pripremio Rik Smit, član grupe Underworld, koji je radio muziku za filmove „Trejnspoting“ i „Plaža“, ali i za ceremoniju otvaranja Olimpijade 2012. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.