Naslovna » BG svaštara » Književnost » Radionica i promocija knjige „Arhitektura“, 24. aprila
Kreativni centar: Dragana Jokić - Arhitektura

Radionica i promocija knjige „Arhitektura“, 24. aprila

Izdavačka kuća Kreativni centar i Kulturni centar Beograda (Trg Republike 5) organizovaće radionicu „Budi i ti arhitekta. Saznaj i probaj“, 24. aprila od 13.00.

U okviru osme Beogradske internacionalne nedelje arhitekture, pored radionice, biće održana i promocija knjige „Arhitektura“, koju je napisala Dragana Jokić, a ilustrovao Dušan Pavlić.

Učesvovaće autorka i đaci OŠ „Drinka Pavlović“, koji će izvoditi neke od vežbi opisanih u knjizi i na taj način otkriti i naučiti nešto više o arhitekturi i poslovima koje obavlja arhitekta.

Više o manifestaciji BINA 2013 pročitajte » OVDE «

„Arhitektura“ je novo izdanje Kreativnog centra, objavljeno u ediciji „Saznaj i probaj“. To je knjiga koja upoznaje mlade čitaoce sa osnovnim principima nauke i umetnosti oblikovanja građevina. Čitalac saznaje ko smišlja izgled grada, od čega zavisi oblik kuće, šta se sve dešava na putu nastanka nekog građevinskog objekta, počev od prvih skica, pa do gradnje i do unutrašnjeg uređenja. Bolje se upoznaje sa odlikama različitih arhitektonskih stilova i sa čuvenim arhitektima, saznaje se kako je nastala Ajfelova kula, da li bašte mogu da budu na krovu…

Radeći vežbe predložene u knjizi dete će otkriti koje su veštine potrebne za bavljenje arhitekturom, naučiće da crta u razmeri, moći će da izradi plan svoje sobe ili da smisli nov izgled fasade. Više o knjizi pročitajte OVDE. (danubeogradu.rs)