Naslovna » Izlasci » Sport » Letnji ski-kamp na Adi Ciganliji

Letnji ski-kamp na Adi Ciganliji

Na Adi Ciganliji je od 1. maja počela treća sezona Letnjeg ski-kampa koji je namenjen svima koji se profesionalno bave skijanjem, ali i početnicima svih uzrasta s ciljem da uz druženje na „moru Beograda“ potpuno spremni dočekaju predstojeću ski-sezonu.

Polaznici kampa su deca iz skoro svih ski-klubova Srbije, a pored rada na sticanju kondicije, cilj je da se među učesnicima stvori drugarska atmosfera i razvije osećaj kolegijalnosti.

Ski-kamp će raditi do 1. novembra, a obuhvataće grupe koje se formiraju prema nivou znanja i uzrasnim kategorijama. Kao i prethodnih sezona, kondicioni treninzi će se sprovoditi tri puta nedeljno, po dva sata, u grupama od po četvoro dece, uz dodatni trening nedeljom ujutru, za one koji su propustili neki od redovnih termina. U kampu će pored redovnih takmičara, uzrasta od šest do 14 godina, biti oformljena i sekcija onih koji žele da treniraju skijanje a nisu se do sada takmičili.

Svim polaznicima na raspolaganju su različite aktivnosti, počev od škole skijanja namenjene početnicma, preko korekcije tehnike na ski-simulatoru, do škole rolera i treninga na rolerima koji predstavljaju idealan vid treninga za skijaše. U okviru centra za skijanje na pokretnoj traci, polaznicima kampa na raspolaganju je i sala za vežbanje gde se odvijaju kondicione pripreme takmičara.

Skijanje na pokretnoj traci već nekoliko godina unazad prava je atrakcija Ade Ciganlije, jer zaljubljenicima u ovaj zimski sport nudi mogućnost treninga i skijanja tokom čitave godine u uslovima koji su slični planinskim. Veštačka ski-staza ima idealne pedagoške uslove, veoma bezbedan i kontrolisan način obuke i zato je veoma pogodna i za totalne početnike.

Posle samo pet časova, početnici završavaju obuku i svoje znanje bez adaptacije prenose na pravi sneg. Usled savršeno ravne podloge i veoma povoljnih pedagoških uslova, jedan čas na traci zamenjuje šest časova učenja na snegu. Osim početnicima, traka je namenjena i iskusnim skijašima i predstavlja idealan način popravljanja tehnike i pripreme za sezonu skijanja. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.