Naslovna » BG svaštara » Promocije » Idete li na odmor? Ne zaboravite da uključite kameru!
Kamera D-Link DCS 6210
Kamera D-Link DCS 6210

Idete li na odmor? Ne zaboravite da uključite kameru!

Koliko puta ste se zamislili kada ste otišli na odmor, stotinama i stotinama kilometara daleko od vašeg stana ili kuće, da li ste sve ostavili na svome mestu, da li su svi prozori zatvoreni, električni aparati isključeni, a vrata dobro zaključana?…

Istraživanja, nažalost, govore da se 50 % provala događa kada su stanari odsutni dva ili više dana od kuće što govori o tome da je potreban i dodatni sistem sigurnosti, ne bi li se ovo sprečilo.

Nebitno da li u stanu držite skupocene ili uobičajene stvari, informacija da je sve na svom mestu vam dovoljno govori da se ne morate puno opterećivati i razmišljati o suvišnim problemima. Kompanija D-Link je upravo prepoznala ovaj problem i ponudila rešenje u vidu veoma funkcionalne IP kamere koja ima za cilj da danonoćno nagleda vaš dom i da vam na vrlo jednostavan način pokaže da li je sve unutar ili okolo vašeg doma u redu i da li treba da preduzmete određene mere ukoliko postoji problem.

D-Link Full HD mini kamera sa fiksiranom kupolom (DSC-6210) je sigurno rešenje za sve korisnike koji žele čvrstu kameru sa kupolom upakovanom tako da bude otporna na udarce, pogodna za korišćenje u u objektu i napolju. Ona ima mogućnost podešavanja po tri ose tako da sočiva mogu da se pozicioniraju tako da pokrivaju široko polje vidljivosti. Kamera takođe ima mogućnost kompenzacije crnog svetla (Black Light Compensation) kako bi se omogućilo slikanje i u nepovoljnim uslovima osvetljenosti, kao što su hodnici ili prostori u kojima su promenljivi uslovi prirodne svetlosti. Za spoljno korišćenje, oklop otporan na delovanje ekstrenih vremenskih prilika u kombinaciji sa full HD (1080P) rezolucijom čini ovu kameru idealnom za nadgledanje vašeg stana ili kuće.

Ukoliko, pak, želite malo ekonomičnije rešenje tu je i D-Link-ova DCS-3010 kamera koja daje slike visoke rezolucije (720P) i lagani okvir koji se brzo postavlja kao i prihvatljiv kvalitet slike za potrebe najvećeg broja kompanija.

Obe kamere imaju funkciju napajanja preko eterneta (Power over Ethernet – PoE) koja olakšava instalaciju na različitim lokacijama, pošto nije potreban poseban priključak za struju. Kamere se mogu programirati da detektuju pokret ili da se na određeno vreme uključuju i isključuju, kao i da se određene nepoželjne oblasti maskiraju i obezbedi pristup određenim prostorima. Obe kamere omogućuju snimanje zvuka na dva načina, što nas može upozoriti na prisustvo uljeza. E-mail notifikacija se može podesti kako bi se primala upozorenja na sumnjive aktivnosti i ubrzao odgovor na njih.

Takođe, ovim kamerama možete pristupiti i putem vašeg mobilnog telefona jednostavnim otvaranjem MyDlink aplikacije. Odabirom vaše IP adrese kamere, priključujete se direktno na istu i imate mogućnost da sa bilo kog mesta: hotelske sobe, restorana, plaže ili aerodroma vidite da li vam se nešto sumljivo dešava u stanu ili možda oko kuće.

Uz D-Link možete u potpunosti da budete sigurni i da spavate mirno na vašem odmoru!