Naslovna » BG svaštara » Promocije » Red Bull Flugtag: Fine stvari i Ćaknuta ovca
Ćaknuta ovca
Ćaknuta ovca

Red Bull Flugtag: Fine stvari i Ćaknuta ovca

Sigurni smo da ste čuli za Red Bull Flugtag koji nas očekuje za tačno deset dana i koji, po najavama organizatora, ima veliki potencijal da napravi pravi bum.

Zapravo Red Bull Flugtag je prvi skup ovakvog tipa kod nas i svih prethodnih meseci veoma pompezno je najavljivan. Na takmičenju će se pojaviti mnoštvo zanimljivih i šašavih letilica koje će imati za zadatak da što duže ostanu u vazduhu i naprave poteze koji će podići publiku na noge.

Jedan od favorita je Ćaknuta ovca (Wacky Sheep) koja je zaštitni znak jednog snowboard brenda. Ideja kreatora je da Ćaknuta ovca sa krilima u obliku snowboarda napravi trik od 360 stepeni u vazduhu i time osvoji publiku.

Sada se verovatno pitate čemu priča o jednoj neobičnoj letilici i zašto je baš ona u našem fokusu. Odgovor se krije u njenim dizajnerima i Vladimiru Radovanoviću vlasniku „Finih stvari“ koji je bio jedan od najzaslužnijih za fancy izgled Ćaknute ovce i njene (nazovimo) letačke mogućnosti. A šta su zapravo „Fine stvari“ i ko je Vladimir Radovanović?

Po završetku osnovne škole Radovanović je upisao „Školu za dizajn“ gde je stekao prva praktična znanja iz oblasti oblikovanja materijala i osnova u primenjenoj umetnosti. Od 2002 godine radi u Pozorištu Boško Buha kao vajar i lutkar konstruktor. Izrađuje brojne scenografije za matično pozorište, ali radi i širom bivše Jugoslavije i u okruženju. Sarađuje sa mnogim poznatim rediteljima među kojima su i Emir Kusturica, Jagoš Marković, Kokan Mladenović, Siniša Kovačević i drugi.

Pored pomenutih velikana pokretne slike i pozorišne režije Vladimir Radovanović je tesno povezan i sa nacionalnom televizijom (RTS) kao i drugim televizijama i to na najrazličitijim projektima. Radio je hit seriju „Sva ta ravnica“ i čuvene „Jagodice“, a od projekata koji su trenutno u realizaciji izdvaja se serija „Ravna gora“.

Da li ste znali da je Vladimir Radovanović dizajnirao Jelenka – maskotu Jelen piva?! Posetite web stranicu ovog umetnika i pronađite „fine stvari“.

Ne zaboravite da 22. juna na Adi navijate za Ćaknutu ovcu!