Naslovna » Izlasci » Festivali » BELEF: Svečani završetak uz Improve 2.7

BELEF: Svečani završetak uz Improve 2.7

Beogradski letnji festival, BELEF, koji traje od 21. juna, biće završen u ponedeljak, 15. jula (19.00), u Kući kralja Petra I na Senjaku, uz seriju nastupa beogradskog ImprovE kolektiva i goste iz Mađarske i Brazila.

Festival festivala je i ovog leta obogatio kulturnu ponudu Beograda. Stand-Up, 7 veličanstvenih, Baskerfest, Ring Ring, Krokodil, Attic sessions i drugi festivali su privukli Beograđane i njihove goste programima na više gradskih lokacija. Izbor dvorišta Pete beogradske gimnazije za glavnu lokaciju se pokazao kao pun pogodak – grad je dobio jos jedan ušuškan prostor u centru za kulturna dešavanja.Za dž

Za svečani završetak, odabran je jedan od angažovanih muzičkih kolektiva iz Beograda – ImprovE. Oni već skoro godinu dana svakog 15. u mesecu, u raznim gradskim prostorima organizuju koncerte na kojima učestvuju i gosti iz Srbije i sveta, dokazujući svoju umetničku i organizacionu kreativnost.

Dok će se koktel uz muziku koju je izabrala Ksenija Stevanović, urednica Trećeg programa Radio Beograda, odvijati u prelepoj bašti Kuće kralja Petra I, koncerti će biti održani na tri različita nivoa u samoj kući. Počeće Boas i Lukatoyboy u podrumu svojim akustičnim setom, zatim će na prvom spratu Srđan Muc i Rastko Lazić dati svoj električni doprinos, a veče završava kvartet u kojem su, pored lokalnih heroja Igorrogi Lav (Čubrilović & Stangliczky), nastupiti mađarski bubnjar Pandi Balasz i brazilski saksofonista Yedo Gibson.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)