Naslovna » BG svaštara » Književnost » Nomad: Strip i književnost
Družina Dardaneli
Družina Dardaneli

Nomad: Strip i književnost

U okviru projekta Nomad, u petak, 12. jula od 18.00, na uglu ulica Knez Mihailove i Vuka Karadžića, održaće se tribina „Strip i književnost“.

Domaćini prve tribine su Pavle Zelić, književnik i strip scenarista i Dragan Paunović, strip autor.

Kao neposredna ilustracija za razumevanje prožimanja stripa i književnosti poslužiće predstavljanje izdanja „Družina Dardaneli“, čiji su autori Paunović i Zelić, u izdanju System Comics-a kao i knjiga Pavla Zelića „Peščana hronika“, koja je nedavno izašla u izdanju Lagune.Za dž

Projekat Nomad okuplja izdavačke kuće, kulturne centre, pisce, profesore i najširu publiku sa ciljem podizanja čitalačke svesti kod nas. Osnovno pitanje koje Nomad postavlja je: Kako nastaje knjiga?

Odgovor na ovo naizgled lako pitanje svi zainteresovani mogu dobiti prisustvom na nekoj od mnogobrojnih radionica i tribina koje se organizuju svakodnevno, u centru grada, preko puta zgrade SANU-a.

Vikend je rezervisan za najmlađe, kojima su namenjene radionice ilustracije i škole stripa, dok se radnim danima predstavljaju izdavačke kuće i održavaju tribine („Novinarstvo i književnost“, „Osnovi dramaturgije“, „Prevođenje kao umetnička kategorija“, „Knjiga u nastajanju“, „Predlog za prevod“…).

Sve radionice su besplatne i namenjene su svima. (danubeogradu.rs)

loading...