Naslovna » BG svaštara » Promocije » Asus ROG Raidr Express – SSD za gejmere i entuzijaste
Asus ROG Raidr Express SSD
Asus ROG Raidr Express SSD

Asus ROG Raidr Express – SSD za gejmere i entuzijaste

Kompanija Asus pored vrhunskih matičnih ploča, grafičkih kartica i monitora od nedavno u svojoj ponudi ima i Asus ROG Raidr Express – SSD diskove namenjene zahtevnijim korisnicima i gejmerima.

Zapravo u portfoliu ove kompanije nalazi se trentno najbrži SSD drajv na svetu – Asus ROG Raidr Express SSD, koji je pored fantastičnih radnih brzina specifičan i po tome što je izveden u vidu PCIe kartice što je i jedan od glavnih razloga zašto je u stanju da ostvari tako velike brzine prenosa podataka. Asus pomenuti SSD reklamira i kao jedan od najbezbednijih, a isti je koncipiran tako da prati crte popularne ROG (Republic of Gamers) familije kojoj i pripada.

Raidr Express je prvi i jedini PCIe SSD na svetu koji poseduje dva BIOS čipa i ugrađen hardverski prekidač koji korisnicima omogućava da biraju između tradicionalnog i UEFI radnog moda, što znači da je kompatibilan sa velikim brojem komponenti, odnosno matičnih ploča.

Kada je uključen mod tradicionalnog BIOS-a (legacy), Raidr Express može da se koristi na starijim modelima matičnih ploča, odnosno rešenjima koja nemaju UEFI BIOS. Kada se prebaci na UEFI mod, dobija na značajnom ubrzanju i naravno punoj kompaktibilnost sa najnovijim matičnim pločama. Zahvaljujući ovoj opciji, imate mogućnost izbora moda koji najviše odgovara vašim potrebama.

Vizuelno gledano ovaj SSD se ne razlikuje previše od ostalih, osim što je dizajniran da radi preko PCIe slota. To u prevodu znači da je izveden u vidu kartice i potpuno prilagođen korišćenju u desktop kućištu, odnosno stonim računarima. Sam SSD je prekriven velikim aluminijumskim ROG hladnjakom koji brzo odvodi toplotu sa površine NAND fleš modula i ugrađene elektronike.

Raidr Express SSD koristi najbrže NAND fleš memorijske čipove na svetu i SandForce SF-2281 kontroler zahvaljujući kom ostvaruje velike brzine prenosa podataka – 830 MB/s – čitanje, tj. 810 MB/s – upis.

Ostalo, ali bitno
RAMDisk omogućava da iskoristite i do 80% dostupne memorije vašeg računara kao brzi virtuelni drajv koji će ubrzati pokretanje omiljenih aplikacija i igara – više od 12.000 MB/s!

Alatka SSD TweakIt je osmišljena da korisnicima omogući najkraći put to vrhunskih performansi uz produženi radni vek drajva. Možete uživati u sledećim prednostima samo jednim klikom:
• automatsko prebacivanje pisanja na RAMDisk za brži pregled podataka, a Raidr Express će duže raditi na maksimalnim performansama;
• pokrenite memorisani profil koji automatski podešava rad procesora (CPU) i ubrzava ga do 5%.

Secure Erase: jednostavno, pokretanjem drajva uz pomoć pripadajućeg diska sa alatima Raidr Express će se vratiti na početne postavke, kao kada ste ga otpakovali iz kutije. To funkcioniše tako što se bezbedno i potpuno obrišu svi podaci u Linux-u, tako da možete resetovati vaš Raidr Express čak i ako služi kao sistemski drajv. Ovo znači da više ne morate da brinute o padu performansi zbog nagomilanih podataka.

ROG HybriDisk donosi hibridno skladište uz pomoć SSD keša, pa vaš hard disk (HDD) može da radi brže nego SATA. On radi u kombinaciji sa hard diskom (do 4 TB) što znači da se može dobiti brzina prenosa podataka koja će značajno premašiti SATA SSD brzinu (600 MB/s).

Kada se podvuče crta
Asus ROG Raidr Express SSD je najbrži SSD drajv sa kojim smo imali prilike da se družimo do sada. Lako se montira i odlično se pokazao u svim situacijama. Realno gledano nije za svakog već za kupce koji će iz njega izvući maksimum, odnosno igrače i entuzijaste.

Na tržištu se za sada može naći isključivo u kapacitetu od 240 GB. Cena mu za sada nije poznata, ali očekuje se da bude (bar za naše uslove) veoma, veoma paprena. Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.