Naslovna » BG svaštara » Promocije » Multimedijalni lepotan – Apple iPod nano
Apple iPod nano
Apple iPod nano

Multimedijalni lepotan – Apple iPod nano

Pored fantastičnog iPod touch media plejera i neodoljivog iPod shuffle MP3 plejera Apple u svojoj ponudi ima još jedan ultra zanimljiv iPod – iPod nano.

Radi se o neverovatno tankom i ultra laganom (teži svega 31 gram) media plejeru odličnih mogućnosti koji se na tržištu može naći u više različitih boja, ali isključivo sa skladišnim prostorom od 16 GB, što je više nego dovoljno za skladištenje vaših omiljenih filmova, muzike i fotografija.

Ono što se odmah može primetiti kod aktuelnog iPod nano media plejera (sedme generacije) jeste da je dosta veći (76,5×39,6×5,4 mm) od svog prethodnika, što je posledica implementiranja većeg displeja (2,5 inča, 432×240 piksela, Multi-Touch tipa). Međutim, sam plejer nije deblji i ima (kao što smo već rekli) težinu od svega 31 gram, što ga u ovom momentu čini najlakšim medija plejerom na svetu. Izrada je, kao što možete pretpostaviti, vrhunska – upotrebljeni su aluminijum i plastika najvišeg mogućeg kvaliteta tako da oko održavanja nećete imati puno posla.

Osnovu iPod nano medija plejera sedme generacije čini snažan procesor, odabrana elektronika i posebno osmišljena noseća platforma, koja u biti predstavlja osakaćenu iOS platformu, što je i logično s obzirom da iPod nano poseduje samo deo funkcija iPod touch plejera.

Pored reprodukcije najrazličitijih audio formata novi iPod nano donosi i mogućnost gledanja video sadržaja (H.264 i MPEG-4 video enkripcija), listanja fotografija i slušanja radija, a tu je i opcija (ako zatreba) da ga iz jednog klika pretvorite u vašeg personalnog trenera.

Apple iPod nanoApple novi iPod nano isporučuje sa novim Lightning konektorom koji je znatno manji od onog na ovom plejeru prethodne generacije, ali zato isti donosi znatno brže punjenje baterije i daleko bolju sinhronizaciju sa iTunes aplikacijom. Inače, radna autonomija baterije kod iPod nano medija plejera sedme generacije iznosi oko 30 časova za slušanje muzike, odnosno 3,5 sata za gledanje video sadržaja.

Od ostalih hardverskih karakteristika ovog plejera svakako treba izdvojiti i prisustvo novih EarPods slušalica, kao i ugradnju Bluetooth adaptera poslednje generacije sa kojim iPod nano može da komunicira sa drugim gedžetima.

Suma sumarum iPod nano sedme generacije je jedan zanimljiv uređaj odličnih performansi koji već mesecima predstavlja jedan od najtraženijih gedžeta na tržištu. Odlično se uklapa uz svaku vrstu garderobe i što je najvažnije na njemu možete poneti svu vašu omiljenu multimediju. Cena mu nije baš previše skromna, ali nije ni previše visoka obzirom da nudi zaista neverovatne mogućnosti.

Cena (sa PDV-om): 24.490 dinara. Kontakt: Apcom, www.apcom.rs/prodavci