Naslovna » BG svaštara » Promocije » Samsung 840 EVO – SSD za ljubitelje velikih brzina
Samsung 840 EVO SSD
Samsung 840 EVO SSD

Samsung 840 EVO – SSD za ljubitelje velikih brzina

Predstavljamo Samsung 840 EVO – tek lansirani Solid State Drive, koji je u stanju da postigne brzine čitanja podataka i do 540 MB/sec, dok su brzine upisa informacija takođe impozantne, a kreću se u okvirima do 520 MB/sec.

Bez SSD diskova nema dostizanja maksimalnih performansi i komfornog korišćenja bilo desktop, bilo notebook računara. Međutim, nije svaki SSD disk dobar, pa prilikom kupovine treba obratiti pažnju na mnogo toga, od memorije i kontrolera koji se nalazi u SSD drajvu pa do imena koji potpisuje isti.

Vizuelno posmatrano ovaj SSD se ne razlikuje previše od ostalih Samsung-ovih 840 modela, međutim ono po čemu se izdvaja je izrada od posebnih materijala, koji ga čine otpornim na većinu spoljnih uticaja i omogućavaju mu brzo odvođenje toplote kada se zagreje. Upravo zbog toga idealno je rešenje za kreiranje brzih a tihih PC mašina, kao i za dizajniranje snažnih gejming računara.

Osnovu Samsung 840 EVO SSD-a čine ultra brzi NAND fleš memorijski moduli i Samsung 3-jezgarni MEX kontroler koji donosi niz sjajnih mogućnosti – nema pada u brzinskim performansama i manje se troši energije u odnosu na slična konkurentska rešenja.

Pored odlične hardverske konstrukcije Samsung je 840 EVO opremio i vrhunskim paketom aplikacija koje omogućavaju postizanje još boljih performansi, obezbeđuju maksimalno čuvanje i bezbednost informacija i punu stabilnost u radu. Posebno se izdvaja Magician aplikacija koja omogućava korišćenje RAPID (Real-time Accelerated Processing of Input-output Data) radnog režima, koji koristi DRAM memorije za keširanje podataka. Njegovim startovanjem dobija se na drastičnom ubrzanju celog sistema.

Pored svega nabrojanog Samsung 840 EVO ima i dve važne metode zaštite podataka: hardverski AES 256bit Full Disk Encryption (FDE) i PSID. AES Encryption šifrira podatke na hardverskom nivou i zato ne utiče na performanse. Ako se ne unese sigurnosna lozinka, PSID će izvršiti kriptografsko brisanje i vratiti disk na fabričke postavke, čime se sprečava neovlašćen pristup podacima.

Samsung ovaj drajv na tržištu nudi u više različitih kapaciteta od 120 GB do 1 TB i u tri verzije: Basic (samo disk), Laptop Upgrade i Desktop Upgrade.

Cena (sa PDV-om): od 11.765 dinara. Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti