Naslovna » Izlasci » Treća nedelja Beogradskog leta kulture
Nedodirljivi
Nedodirljivi

Treća nedelja Beogradskog leta kulture

Sportski centar „Olimp – Zvezdara“ predstavlja i ove nedelje nezaboravan program u okviru Beogradskog leta kulture.

Tokom protekle dve nedelje svi posetioci imali su priliku da uživaju u ostvarenjima francuske kinematografije, kao i u mnogobrojnim kreativnim radionicama.

Ovu nedelju će obeležiti filmska ostvarenja koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U sredu, 21. avgusta od 21.00, biće prikazan film „Nedodirljivi“ koji je postao rekorder po broju nedelja prikazivanja u bioskopima. Istinita priča o istinskom prijateljstvu dvojice ljudi iz potpuno različitih okruženja.

Filip (François Cluzet) kvadraplegičar, koji je nastradao u nesreći na paraglajdingu unajmljuje Drisa (Omar Sy), mladića iz siromašnog kraja, nedavno puštenog iz zatvora, kao negovatelja. Dva sveta se sudaraju i pobeđuju jedan drugog samo da bi stvorili ludo, zabavno divlje i neočekivano prijateljstvo. Jedinstveni odnos u kome sevaju varnice, ali Filip i Dris ostaju nedodirljivi. Režiju za ovo fenomenalno filmsko ostvarenja potpisuju Erik Toledano (Eric Toledano) i Olivier Nakače (Olivier Nakache).

Petak će obeležiti debitantski film Jelene Mitrović, koja potpisuje scenario i režiju filma „Reinkarnacija ptice ljubavi„. Film govori o Filipu, vozaču tramvaja, koji je bivši džez muzičar i živi u Beogradu sa devojkom slikarkom. Zaplet počinje kad se pojavi njegova bivša, zbog koje ostavlja sve i odlazi u Pariz.

Pored filmskog programa, koji se održava u amfiteatru SC „Olimp – Zvezdara“, svi zainteresovani će moći da se oprobaju i u kreativnim radionicama dekupaža, izrade nakita, crtanja na svili, i još mnogo toga. (danubeogradu.rs)

loading...