Naslovna » Izlasci » Film » Triler Ridlija Skota Savetnik od 21. novembra u bioskopima
Savetnik

Triler Ridlija Skota Savetnik od 21. novembra u bioskopima

Film Savetnik je snimljen po prvom originalnom scenariju dobitnika Pulicerove nagrade, Kormaka Makartija, a Ridli Skot ga je posvetio bratu Toniju koji je prošle godine izvršio samoubistvo.

Advokat ulazi u svet visokog kriminala i trgovine drogom kako bi brzo i lako zaradio mnogo novca. Zaveden raskošnim životom i uzbuđenjem, on donosi odluke koje imaju nepovratne posledice ne samo po njega, već i ljude koji su mu bliski. Iako dobija dovoljno upozorenja o opasnostima puta kojim je krenuo, previše je arogantan da bi stao dok nije prekasno.

Ovo je radnja filma Savetnik, novog ostvarenja jednog od najpoznatijih holivudskih reditelja, Ridlija Skota. Glavne uloge u ovom snažnom trileru dodeljene su prvoklasnoj glumačkoj ekipi, koju čine Majkl Fasbender, Penelopa Kruz, Bred Pit, Havijer Bardem i Kameron Dijaz.

Dobitnika Pulicerove nagrade, Kormaka Makartija, kritika smatra jednim od najznačajnijih živih američkih pisaca. Makarti piše od kraja šezdesetih godina XX veka, živi povučeno u Novom Meksiku, i retko daje intervjue.

Po Mekartijevim delima snimani su filmovi Nema zemlje za starce (dobitnik četiri Oskara, među kojima je Oskar za najbolji film), Put, Svi ti divni konji. Savetnik je prvi originalni scenario za film koji je Makarti napisao, a osim kao autor scenarija, na ovom filmu radio je i kao izvršni producent. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.