Naslovna » Izlasci » Sport » Ženski Mozzart fjučers 2013, na TK Olimp

Ženski Mozzart fjučers 2013, na TK Olimp

Novi teniski turnir Ženski Mozzart fjučers 2013. koji će trajati od 31. avgusta do 8. septembra otvoren je na TK Olimp. U subotu počinju kvalifikacije, a glavni turnir od utorka, 3. septembra.

Turnir se održava po drugi put a na njemu će nastupiti talentovane igračice iz celog sveta. Po rangu učesnika ovogodišnji turnir biće jedan od najjačih do sada održanih u Srbiji.

Sportski direktor Teniskog saveza Srbije i direktor turnira, Aleksandar Bolić, izjavio je:
– Zadovoljstvo mi je da najavim još jedan veoma uspešan turnir u našoj zemlji koji će biti od velikog značaja za sve naše igračice, ali i za one koji dolaze iz inostranstva. Ženski Mozzart Fjučers je od izuzetnog značaja za razvoj ženskog tenisa u našoj zemlji jer na njemu mlade igračice iz Srbije imaju prilike da u svojoj zemlji osvajaju važne WTA poene. Na ovoj vrsti turnira igrale su i Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, kao i sve ostale najbolje domaće igračice.

Za ovogodišnji turnir prijavljeno je oko 90 igračica iz 25 zemalja sa svih kontinenata. Pravo nastupa imaće 64 igračica u kvalifikacijama i 24 igračica koje su u glavnom turniru po rangu.

U glavnom turniru je pet igračica iz Srbije od koje su tri nosioci i to Natalija Kostić broj 2, inače pobednik turnira Mozzart Open 2012. godine, Tamara Čurović 3. nosilac, i Dunja Stamenković 8. Prvi nosilac je 392. na WTA listi, Švajcarkinja Xenia Knoll. „Vajld karte“ Teniskog saveza Srbije dobile su Marina Lazić i Emilija Dančetović. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.