Naslovna » Izlasci » Festivali » 29. Beogradski džez festival, 24-28. oktobar

29. Beogradski džez festival, 24-28. oktobar

U Domu omladine Beograda i Sava centru biće održan Beogradski džez festival, a 29. izdanje ima naslov Sva lica džeza – velikani savremene džez scene.

U do sada najtežim okolnostima od ponovnog pokretanja Beogradskog džez festivala i uz dvostruko manji budžet, obezbeđen je jednako kvalitetan program kao i prethodnih godina. Uprkos krizi, Beogradski džez festival ove godine će trajati jedan dan duže, a cene ulaznica će ostati pristupačne. Pripremljen je i poseban paket ulaznica za đake koji će i najatraktivniji program otvaranja u Sava centru moći da prate za svega 100 dinara.

Ovim je još jednom potvrđena činjenica da Beogradski džez festival uživa najviši renome kad je u pitanju svetska džez scena, i da u našoj sredini ispunjava svoju misiju promovisanja muzičke umetnosti, kao jedna od vodećih međunarodnih manifestacija u našoj zemlji.

Kasandra Vilson – prvi put u Srbiji
Na svečanom otvaranju u Sava centru, 24. oktobra, Beograđani će tako po prvi put čuti Kasandru Vilson, jednu od najvećih umetnica svetskog džeza! Vodeća svetska vokalna džez diva, dobitnica dva Gremija i brojnih titula za pevačicu godine, uz podršku Ambasade SAD, dolazi sa specijalnim programom „Harriet Tubman & Cassandra Wilson present Black Sun“, velikim hitom evropske koncertne jeseni.

Projekat je inspirisan misijom Harijet Tabmen, legendarne afroameričke aktivistkinje iz vremena Građanskog rata, oživljavajući borbu za prava Afroamerikanaca u današnjem društvenom kontekstu. Slavnoj pevačici će ovo biti premijerno gostovanje u Beogradu i Srbiji. Iste večeri, Beogradski džez festival se priključuje proslavi 65. rođendana Big Benda RTS-a, čiji jedinstveni jubilej će uveličati specijalni gost orkestra, jedan od najboljih evropskih trubača, kompozitora i aranžera – Bert Joris.

U okviru 29. Beogradskog džez festivala publiku očekuje više od petnaest koncerata najaktuelnijih džez umetnika iz SAD, Evrope i Srbije. Posle svečanog otvaranja u Sava centru, svi ostali koncerti biće održani u salama Doma omladine Beograda.

Kompletan program Festivala i informacije o prodaji ulaznica pogledajte OVDE(danubeogradu.rs)