Naslovna » Izlasci » Festivali » 9. Kids fest od 14. do 20. oktobra
Amazonija 3D
Amazonija 3D

9. Kids fest od 14. do 20. oktobra

Najpopularniji dečiji festival zabave, 9. Kids fest, biće održan od 14. do 20. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i još trideset srpskih gradova.

U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima Cineplexx Delta City, Kolosej, Roda Cineplex i u Dvorani Doma sindikata.

Koliko je opasna, a koliko uzbudljiva najveća prašuma na planeti, prašuma Amazona? Da li prijateljstvo može da pobedi sve, pa čak i da celo jedno pleme spasi gladi tokom strašne severne zime? Kako se deca snalaze kada treba da pruže otpor starijima koji ih gnjave?

Odgovore na ova i druga pitanja o uzbudljivom dečijem svetu odrastanja, igre, kreativnosti i avanture otkrijte na Dečijem filmskom festivalu.

Organizatori Kids fest-a publici će predstaviti zanimljive filmske premijere – animirane, igrane, dokumentarne, 3D filmove iz Danske, Nemačke, Francuske, Norveške, Španije, Belgije, Kanade, Izraela, Brazila i drugih zemalja. Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na Kids fest-u naći će se sinhronizovani na srpski jezik.

Među ostvarenjima su dokumentarci o životinjama, priče o prijateljstvu, ljubavi, odrastanju i avanturama. „Amazonija 3D“ stiže iz Brazila, i govori o avanturama malog majmuna izgubljenog u najvećoj prašumi na svetu – pražumi Amazona. Iz Kanade dolazi „Legenda o Sarili 3D“, avantura koja prati putovanje troje mladih Inuita u zemlju iz legende, putovanje koje može da spasi čitavo njihovo pleme.

Među animiranim 3D ostvarenjima su i „Vitez Rđavko 3D“, nemačko ostvarenje sa mnogo zanimljivih likova, i „Nosorog Oto 3D“, danski film o avanturama dečaka i njegovog neobičnog ljubimca, nosoroga. „Zip i Zap“ je španska komedija o dvoje blizanaca kažnjenih zbog bezobraznog ponašanja boravkom u letnjoj školi, a iz Austrije dolazi film „Konj na balkonu“, nesvakidašnja priča o deci koja u svom stambenom bloku pronalaze konja, i odlučuju da ga zadrže. „Afrički safari 3D“ je majstorski dokumentarac u odličnoj 3D tehnici, koji publiku upoznaje sa uzbudljivim afričkim kontinentom i njegovim stanovnicima.

Na Kids fest-u gledaoci će moći da izaberu između još mnogo zanimljivih filmova, a u bioskopima ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.

Cene karata za bioskopske projekcije na Kids fest-u i ove godine biće veoma pristupačne, posebno za grupne posete (info: 011/7821-113). (danubeogradu.rs)