Naslovna » Izlasci » Festivali » Jesenji Lilly festival zdravlja Beograd 2013.

Jesenji Lilly festival zdravlja Beograd 2013.

Tokom predstojećeg vikenda, 21. i 22. septembra od 10.00 do 20.00, u Domu omladine Beograda biće održan Jesenji Lilly festival zdravlja – ishrane, dijetetike, wellness-a, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege. Ulaz na festival je besplatan.

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom… Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača; predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi.

Zainteresovani građani moći će da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja i lepote. Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja, merenje nivoa šećera u krvi i pritiska, vida, bodi mas indeks…

Na samom ulazu na festival, nalaziće se štand studenata medicine na kojem će posetioci moći da preuzmu brošuru u kojoj će im medicinari na raznim punktovima upisivati izmerene analize. Na kraju provere zdravstvenog stanja stručnjaci će im reći koje faktore rizika po zdravlje imaju i uputiće ih kome moraju dalje da se obrate za pomoć.

Zanimljiv će biti i „Moja kravica dečiji kutak“, gde će mališani moći da crtaju i učestvuju u radionicama, a vredne nagrade za dečake i devojčice je pripremio „Imlek“. Ovde će biti predstavljen i međunarodni projekat Bolnica za medvediće, pa će mališani moći da donesu svoje omiljene igračke na „preglede“, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila“.

Osmi Jesenji Lilly Festival zdravlja sadržajima će najviše biti posvećen borbi protiv kardiovaskularnih oboljenja, povodom obeležavanja predstojećeg Svetskog dana srca, kao i važnosti dobrog mentalnog zdravlja, jer će već narednog meseca biti održan Svetski dan mentalnog zdravlja. Zbog toga će veliki značaj imati stručna konferencija na festivalu „Korak za srce“ gde će se diskutovati o faktorima rizika i lečenju srčanih oboljenja.

Očekuje se da će festival posetiti više od 20.000 građana.

U okviru festivala zdravlja biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova. U posebnoj sali biće održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege.

Zainteresovani građani će biti u prilici i da podrže program transplantacije potpisivanjem donorskih kartica. (danubeogradu.rs)