Naslovna » Izlasci » Festivali » Radost Evrope 2013 od 2. do 5. oktobra

Radost Evrope 2013 od 2. do 5. oktobra

Dečji kulturni centar Beograda organizovaće od 2. do 5. oktobra 44. susrete dece Radost Evrope na kojima će ove godine učestvovati deca iz 18 zemalja Evrope.

Njihovi domaćini biće učenici iz 17 beogradskih osnovnih škola. Oni će u svojim domovima ugostiti vršnjake iz Poljske, Austrije, Bugarske, Kipra, Azerbejdžana, Rusije, Nemačke, BiH, Rumunije, Makedonije, Ukrajine, Turske, Slovačke, Litvanije, Albanije, Belorusije, Slovenije i Srbije. Tema susreta je rokenrol.

Radost Evrope 2013 počinje u sredu, 2. oktobra, karnevalom čija će povorka ići sa Trga Republike do terena KK Partizan na Kalemegdanu, gde će biti i svečano otvaranje manifestacije. Istog dana, od 18.00, u Dečjem kulturnom centru (Takovska 8) biće otvorena izložba radova prispelih na XV međunarodni likovni konkurs „Radost Evrope“.

U četvrtak će biti održani koncerti „Susreti prijateljstva“, dok će sportsko-rekreativni dan biti održan u petak na Adi Ciganliji. Poslednjeg dana susreta u subotu, 5. oktobra, u Sava centru biće održan svečani koncert.

Srbiju će na ovom završnom gala koncertu predstavljati devetogodišnji Nikola Ranković i bend Masterblastersi, a izvešće pesmu „Neću da živim u zemlji bez rokenrola“, za koju je tekst i muziku napisao upravo ovaj devetogodišnji dečak. Scenski nastup Masterblastersa upotpuniće članice Baletskog studija DKCB u koreografiji Elene Kovačević i Dragane Stanisavljević.

Festival će biti održan pod pokroviteljstvom grada Beograda – Sekretarijata za kulturu. (Beoinfo)