Naslovna » Izlasci » Shopping » Uživajte u jeseni – negujte telo

Uživajte u jeseni – negujte telo

Nega tela tokom cele godine je važna, a tokom jeseni potrebna je veća pažnja. Hidratacija je najbitniji postupak i čini kožu blistavo lepom. Koje delove tela na koji način treba zaštititi od vetra i kiše tokom jeseni?

Kosa i koža glave se regenerišu tokom septembra i oktobra. Zato moramo voditi računa i o njihovoj zaštiti. Preporučujemo da koristite bilo koji vid zaštite kože glave koji će daje rezultate; kosu bez peruti. Kape i marame su idealni za ove prilike.

Izbegavajte jutarnje pranje kose i broj pranja tokom jedne nedelje bi trebalo da smanjite, jer na taj način kosa se manje masti. Obavezno iskoristite prednosti raznih preparata poput balzama, kreme i maske za kosu, odmah ćete primetiti razliku.

Usne moraju uvek biti meke i spremne za poljupce. Vetar posebno doprinosi isušenju usana, koji jednostavno možete lečiti sa balzamom za usne ili labelom. Za najkritičnije situacije nedeljno jednom isprobajte piling ili sa starom četkicom za zube ukloniti suve delove, a potom namažite sa malo meda koji će zadržati vlažnost.

Nega rukuRuke koristite naviše tokom dana. Hemikalije i sredstva za čišćenje veoma loše utiču na kvalitet vašeg dodira. Jesen donosi dodatne nepogodnosti. O kremama za ruke ne moramo ni pričati. Svaki put morate imati kod sebe, bilo gde da idete. Pored toga nosite sa sobom i rukavice.

Tokom jesenjih dana noge su sakrivene i ušuškane u udobne cipele. Međutim, ne smemo ni njih zaboraviti. Redovna briga je neophodna za lep izgled i dobar osećaj. Posle tuširanja koristite piling za stopala sa kojim ćete ukloniti zastarelu suvu kožu, a nakon toga velika doza kreme ili ulja će učiniti čudo vašem stopalu. Ako mislite da piling nije dovoljan, isprobajte razne turpije, ali oprezno! Postoji verovatnoća da grublje turpije oštete pete, a to dovodi do bola.
Pored svih ovih predloga dodajemo i sledeće…
• Nega celog tela je bitna, zato svaki dan posle kupanja namažite sebe losionom za telo.
• Pijte dosta tečnosti koje ne sadrže šećer, najmanje 2 l na dan.
• Bavite se sportom, napunićete se energijom i brže ćete zaspati.
• Kad izađete na svež vazduh koristite kreme sa zaštitnim faktorom.
• Parfemisane kreme ili sprej za telo je idealno rešenje za lep miris.

Gore navedeni saveti će učiniti vas i vaš stav privlačnijim. Morate priznati da su razne kreme i kozmetički preparati korisni i pružaju zaštitu koži tokom cele godine. (Parfem Centar)