Naslovna » Izlasci » Festivali » 23. Fashion Selection, od 8. do 20. oktobra

23. Fashion Selection, od 8. do 20. oktobra

Na nekoliko popularnih lokacija u Beogradu i Kragujevcu, ali i u Rumuniji, biće održana modna manifestacija Fashion Selection.

Nova modna sezona u Srbiji počeće glamuroznom revijom našeg najpoznatijeg modnog dizajnera Zvonka Markovića. Revija će 8. oktobra od 20.00 svečano otvoriti Fashion Selection u Belexpo centru (Španskih boraca 74a).

Poznato je da publika od Zvonka Markovića uvek očekuje mnogo. Nadahnut jedinstvenom divom Sofijom Loren, dizajner trenutno stvara mala umetnička dela od svilenog žoržeta, satena i čipke.

„Sofija Loren je rekla da je seksepil 50 odsto onoga što imaš i 50 odsto onoga što drugi misle da ti imaš. Misterija lepote ne počiva na savršenim proporcijama i pokušaju da se dodvoriš svetu niti na standardima koji su propisani za uspeh. Lepota je intriga. Lepota je misterija. Lepota je fantazija koju stvara žena koja ima stav i zna kako da ga nametne! Diktirati modu i inspirisati je san svake žene koji je ova Italijanka ostvarila“, objašnjava Marković.

Kolekcija za proleće-leto 2014. inspirisana je i sunčanom obalom mediterana, glamurom Kana i evropskog filma. Karakterišu je cviklaste suknje koje se mogu nositi na više načina -na struku i na kukovima, bluze krojene u dijagonali sa velikim ešarpama koje se drapiraju i glamurozne čipkane haljine.

Pretpremijera
U Ušće SC, 6. oktobra biće organizovan pretpremijerni program 23. Fashion Selection-a. Od 13.00 počinje program za najmlađe „Modno pozorištance„, koji se završava segmentom „Na crvenom tepihu“ (19.00).

Revija do revije
Posle pomenute premijerne revije, 8. oktobra od 21.00, manekeni će pokazati nove modele Passage-a. Narednog dana (20.00) biće predstavljene nove kolekcije Vere Weigl, Vasilija Kovačeva i Nenada Sekirarskija.

U četvrtak, 10. oktobra od 17.00, najavljene su revije Domino Kids, Panter by Zorana Stojanović Pavlović i od 20.00 kolekcije za proleće/leto 2014. predstaviće Gorana Radojević i Zorica Jadranski.

Od 12. do 15. oktobra Fashion Selection se seli u Rumuniju (Transilvanija), a 16. oktobra od 20.00 modna revija brenda St. George biće održana u Ateljeu 212. U Klubu 20/44, 17. oktobra od 20.30 na programu je VHS2 – revija Marine Milovanović Rehab, dan kasnije Botanical Fashion Party – izložba studenata Accademia Del Lusso (Bulevar despota Stefana 68c, 19.00), a velika Revija brendova biće održana u subotu, 19. oktobra u TC Kragujevac Plaza. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.