Naslovna » Izlasci » Festivali » Delimo karte za Kids fest
Gospodin Mesec
Gospodin Mesec

Delimo karte za Kids fest

U Domu sindikata u Beogradu u ponedeljak je svečano otvoren 9. Dečiji filmski festival Kids fest, jedinstven događaj za decu koji se do 20. oktobra odvija u bioskopima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i još 30 gradova u Srbiji.

Tokom trajanja festivala, biće prikazano 14 filmova među kojima su neka od najboljih ostvarenja kinematografije za decu i mlade iz protekle godine. Čak šest filmova je u 3D-u, a najveći broj sinhronizovan je na srpski jezik.

„Gospodin Mesec“ je nemački animiran film zasnovan na istoimenom bestseleru za decu. Dosađujući se, gospodin Mesec na repu zvezde padalice stiže na planetu Zemlju. Uživao je u istraživanju nove planete, stvorenjima, čudima i mestima na njoj. Ali, nije sve baš sjajno – njegovo odsustvo sa neba je uzrokovalo da nijedno dete na svetu ne može da zaspi. Pošto ga je predsednik pronašao, udružuju se i smišljaju plan da gospodina Meseca vrate na nebo.

Ovaj film obišao je veliki broj svetskih filmskih festivala posvećenih kinematografiji za decu, i osvojio brojne nagrade. Film, zasnovan na istoimenom svetskom bestseleru, visokobudžetna je fantazija za decu u stilu kultnih filmova za odrasle – „Edvarda Makazorukog“, „Panovog lavirinta“, i ostvarenja Terija Gilijama.

„Konj na balkonu“ je zabava spakovana u film koji ohrabruje decu da šire svoje vidike, istražuju, prihvataju neobične stvari, i postavljaju pitanja, a odrasle uči da razmisle pre nego što na ova pitanja odgovore. Mika i Dana su veoma različiti, ali postaju prijatelji. Njihovi životi potpuno će biti promenjeni kada jedne zimske noći na komšijskom balkonu otkriju konja. Oni kreću u niz ludih avantura kako bi spasili konja pre nego što bude kasno.

U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima Cineplexx Delta City, Roda Cineplex, Dvorani Doma sindikata i bioskopu Fontana, u Novom Sadu u bioskopu Arena Cineplex, u Kragujevcu u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop Vilin grad.

Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu su veoma pristupačne, i kreću se od 150 do 350 dinara. Moguće je organizovati i grupne posete. Info: kids-fest.com.

Danas i narednih dana delićemo karte za Kids fest na našoj Facebook stranici. (danubeogradu.rs)