Naslovna » Izlasci » Film » Gravitacija 3D (Gravity 3D) u bioskopima
Gravitacija
Gravitacija

Gravitacija 3D (Gravity 3D) u bioskopima

Film Gravitacija 3D (Gravity 3D) prikazuje se u beogradskim bioskopima.

Dobitnici Oskara, Sandra Bulok i Džordž Kluni, tumače glavne uloge u uzbudljivom filmu Gravitacija koji vodi gledaoce na putovanje kroz neistražene i nezaboravne delove svemira.

Sandra Bulok tumači lik dr Rajan Stoun, na njenoj prvoj misiji u kosmos, koju predvodi iskusni astronaut Met Kovalski (Džordž Kluni). Ali, na njihovom putu događa se velika katastrofa, njihova letilica biva uništena i njih dvoje ostaju potpuno sami, da plutaju kroz mračan i neistražen prostor.

Zaglušujuća tišina im otkriva da su izgubili svaku vezu sa Zemljom, a time i šansu da budu spaseni. Dok strah prerasta u paniku, svaki udah podrazumeva da se smanjuju i zalihe kiseonika, a jedini spas može da bude samo još dublje uvlačenje u zastrašujući beskraj.

„Uvek sam bio zadivljen svemirom i imao sam želju da ga istražim“, rekao je reditelj, producent i koscenarista filma Alfonso Kuaron i dodao: „Ima nešto mistično i romantično vezano za ideju da se odvojite od Zemlje, a opet neshvatljivo je da budete negde gore, kada je život ovde“.

Sandra Bulok, kojoj je pripala glavna ženska uloga, o radu na filmu Gravitacija kaže: „Mislila sam da astronauti žele da odu u svemir samo zbog uzbuđenja i avanture. Međutim, kada sam razgovarala sa njima, bila sam dirnuta njihovom ljubavlju prema tom svetu i mogućnošću da vide Zemlju iz druge perspektive. Neverovatno je shvatiti kako smo sićušni u odnosu na univerzum“. Njen partner u filmu, Džordž Kluni kaže da je on odrastao u vreme takmičenja odlaska u svemir: „Ja sam dete tog doba. Uvek sam voleo ideju o istraživanju svemira i osećam strahopoštovanje prema ljudima koji se time bave“.

O filmu Alfonsa Kuarona, proslavljeni reditelj Džejms Kameron rekao je: „Bio sam zapanjen i potpuno zbunjen. To je najbolja slika svemira koja je ikada napravljena. Mislim da je to najbolji film o svemiru, koji sam dugo iščekivao da pogledam“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.