Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Berza ploča, Kritična masa, humanitarna izložba…

Mini BG vesti: Berza ploča, Kritična masa, humanitarna izložba…

»»» U nedelju, 27. oktobra, posle duže pauze, u beogradskom Klubu Gun ponovo će biti otvorena Berza ploča.

Na uglu ulica Miloša Pocerca i Sarajevske, svake nedelje, od 14.00 do 16.00, klub će biti pretvaran u prostor na kojem će pored izlagača i prodavaca, svi posetioci moći da uživaju u svojevrsnom muzičkom vremeplovu. Za sve posetioce ulaz na berzu je besplatan.

»»» U subotu 26.10.2013 godine biće održana 31. Beogradska Kritična masa. U 16.30 na Trgu Republike okupiće se svi zainteresovani biciklisti i provozaće se beogradskim ulicama. Ujedno, Beograđani će u ovoj povorci videti i čudne dvotočkaše koje su napravili članovi udruženja Karkatag kolektiv i Cirkusfera. Vožnja će ovoga puta zaobići bulevare i kretati se manjim ulicama, a rutu može da se vidi OVDE.

»»» U okviru projekta CiOFi (Centar za inkluziju osoba sa fizičkim invaliditetom) biće otvorena humanitarna izložba „Da li me vidiš“, u ponedeljak, 28. oktobra od 19.00 u UK „Parobrod“ (Kapetan Mišina 6a). Tema izložbe biće vidljivost ljudi sa fizičkim invaliditetom u društvu, kao i prepoznavanje njihovih potreba od strane okoline u kojoj žive. Otvaranje izložbe će upotpuniti nastup benda 2 i po čoveka. Svoje radove izlagaće priznata i dokazana imena na našoj umetničkoj sceni: Nebojša Babić, Novica Babović, Selman Trtovac, Bojan Krstić, Goran Ostojić Vid, Stefan Momirov, Jelena Milosavljević-Milo, Dragana Pajković-Dodig, Aleksandra Šaranović, Tijana Kojić. Izložba je prodajnog karaktera, a sav novac koji tom prilikom bude prikupljen, biće poklonjen specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

»»» U klubu „Drugstor Play“ u petak i subotu za sve ljubitelje mode i haus muzike biće organizovane žurke povodom otvaranja Perwoll Fashion Weeka. Očekuju vas predstavnici našeg modnog sveta, najlepše devojke, najzgodniji momci i gradski di-džejevi za gramofonima.

»»» Koncert studenata Studijskog programa za gitaru „Muzika za gitaru“ biće održan u subotu, 26. oktobra od 20.00, u Kući Đure Jakšića (Skadarska 34). Ovim koncertom otvara se sezona ciklusa koncerata „Javni čas“. Nastupiće Sofija Mihailović, Miloš Vukićević i Julijan Nikolić. Ulaz je slobodan.

»»» U Radionici integracije (Braće Krsmanović 28a), 27. i 29. oktobra od 19.30, biće igrana predstava „Dok nas smrt ne razdvoji“ po tekstu Mire Furlan, a u režiji Mikija Manojlovića. U predstavi igraju: Anita Mančić, Jasna Đuričić, Miki Manojlović i Jovana Gavrilović. Informacije: www.radionicaintegracije.rs ili 2030-570.

»»» Po odluci Direkcije za javni prevoz važnost studentskih kartica iz prethodne školske godine produžena je do 30. novembra. Time je studentima koji svoje kartice još nisu produžili za akademsku 2013/2014. godinu, omogućeno da ih dopune i za novembar. Dopuna BusPlus kartica za mesec novembar počinje sutra, 25. oktobra na više od 2.000 prodajnih mesta.

»»» Poznata violinistkinja – Edit Makedonska prirediće u petak, 25. oktobra od 18.00 do 19.00 sugrađanima Zvezdare prijatno veče druženja sa muzikom u Klubu „Kult“ (UK „Vuk Karadžić“, Bulevar kralja Aleksandra 77a), kada će uz klavirsku saradnju Snežane Stanković, odsvirati nekoliko kompozicija iz svog bogatog repertoara. Druženjem sa Edit i Snežanom nastavlja se serija divnih druženja sa poznatim imenima iz sveta klasične muzike. Reditelj Aleksandar Nikolić za ovu priliku odabrao je dela Bramsa (Mađarska igra broj 5), Dvoržaka (Humoreska) i evergrin „Stranger in the Night“.

»»» Muzička omladina Beograda u subotu i nedelju, 26. i 27. oktobra od 12.00, organizuje besplatne muzičke radionice za srednjoškolce. Muzička radionica „Bogatstvo kulturne baštine Srbije i Balkana“ je namenjena učenicima svih srednjih škola, muzičkih škola i gimnazija koji žele da se bolje upoznaju sa svojom kulturom i kulturom drugih naroda na Balkanu. Projekat je podržan od strane Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Predavač je etnomuzikolog i pevač Bojana Nikolić, koja će pored predavanja sa polaznicima raditi i na samom pevanju. Predavanja se održavaju u prostorijama Muzičke omladine Beograda, Terazije 26. Svi zainteresovani učenici mogu se prijaviti na e-mail adresu: muzom@yubc.net.

»»» Od 26. oktobra (19.00) do 3. novembra u Galeriji Stepenište (Šumatovačka 122) biće otvorena izložba Jelene Petrović „Dekonstrukcije“. Radovi mogu da se pogledaju svakog dana od 10.00 do 22.00. (danubeogradu.rs)

loading...