Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Serbia Wonderland, priče o starom Beogradu, izložbe…

Mini BG vesti: Serbia Wonderland, priče o starom Beogradu, izložbe…

»»» Sve ulaznice za prvi Serbia Wonderland puštene u pretprodaju su rasprodate i to skoro dve nedelje pre održavanja festivala. Ograničen broj karata moći će da se kupi na samom ulazu, 12. oktobra u halu 5 Beogradskog sajma od 21.00 po ceni od 1.300 dinara, gde će kao hedlajneri nastupiti DJ Omnia i Sied Van Riel, uz mnoštvo domaćih afirmisanih i neafirmisanih DJ-eva i producenata.

»»» Od 3. (20.00) do 13. oktobra u Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3) biće otvorena izložba „No Borders – No Nations: Ex-Ordinary“. Kustosi su Branka Vujanović, Miroslav Karić, Liljana Karadžić, Elena Veljanovska, Lulzim Zeqiri, Ivana Mestrov i Miha Colner, a umetnici: Ivan Hrkaš, Nemanja Nikolić, Jovana Vujanović, Gjorgje Jovanovik, Driton Selmani, Tea Hatadi i Maja Smrekar.

»»» Pričama o starom Beogradu koje če govoriti Dragan Perić i nastupom KUD Lira koji će izvoditi pesme i igre iz Beograda, u subotu, 5. oktobra od 19.00, završavaju se ovogodišnje Palilulske večeri na sceni „Stamenković“ u UK Palilula. Ulaz je slobodan.

»»» Promocija novog albuma Lene Kovačević „San“, biće organizovana 7. oktobra u 19.00, u Focaccia lounge baru (Hyatt Regency, Milentija Popovića 5). Umetnica će izvesti nekoliko novih numera i predstaviti spot za prvi singl.

»»» U četvrtak, 3. oktobra od 20.00, u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a) biće organizovana prezentacija radova umetnika Dragana Zdravkovića i Albana Hajdinaja u okviru kuratorskog projekta Duplex, renomiranog internacionalca Mihaela Milunovića.

»»» Prijatelji dece opštine Novi Beograd realizovaće XVIII Reviju stvaralaštva dece i mladih Beograda, 8. oktobra u Sava centru, kroz edukativno-kreativne radionice i izložbe radova ali i Festival najboljih. Učestvovaće najuspešniji pojedinci i grupe iz mnogobrojnih takmičenja i programa Prijatelja dece u oblasti muzičke kulture, književnosti, kulture govora, dramskog stvaralaštva, moderne i narodne igre.

»»» Od 9. do 12. oktobra na Beogradskom sajmu, u hali 1 i 1a biće održan 10. Međunarodni sajam zaštite životne sredine – ECOfair i 9. Međunarodni sajam energetike – Energetika 2013. U istom terminu u hali 4 biće otvoren 25. Međunarodni sajam grafičke i papirne industrije i 21. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme. Od 10. do 12. oktobra u hali 3 će biti organizovan 38. Međunarodni sajam medicine.

»»» U Ruskom domu (Kraljice Natalije 33), 3. oktobra od 18.00, biće otvorena izložba Miodraga-Miše Brankovića „Lavra Aleksandar Nevski 1713-2013“. Biće predstavljeno više od 100 fotografija, kolor i crno-belih, sa fotografijama iz arhiva Lavre koje datiraju iz daleke 1713. godine.

»»» U sredu, 2. oktobra od 19.00, u Kući Đure Jakšića (Skadarska 34) biće održana promocija knjige eseja „Odrazi u srebrnom ogledalu“ Vladimira Medenice. Osim autora na književnoj večeri govoriće Dragoslav Bokan, Ljudmila Joksimović, Kornelija Ičin i Blagoje Pantelić.

»»» Svečana dodela nagrada za najbolje fotografije sa konkursa „Plavo-zeleni svet“ održana je u UK Parobrod. Prvo mesto i nagradu fotoaparat Cannon osvojio je Vladislav Nešić za fotografiju „Nebeska udica“. Drugo mesto i nagrada mobilni telefon Lenovo smart pripala je Momiru Škrbiću za fotografiju „Klupa“, dok je najbolja fotografija po izboru posetilaca internet prezentacije www.bgmap.rs „Kanjon Drine“, autora Milivoja Jovanovića koji je osvojio Lenovo smart telefon. (danubeogradu.rs)