Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » World Music Samit, 16. oktobar

World Music Samit, 16. oktobar

Četvrti World Music Samit, koji organizuje World Music asocijacija Srbije, biće održan u Domu omladine Beograda, u sali Amerikana, u sredu, 16. oktobra od 13.00.

World Music Samit počinje jednočasovnom radionicom na temu „World Music as a tool in removing borders“ koja je proizvod saradnje dve partnerske organizacije: Tutti Srbija i World Music asocijacije Srbije. Radionica je otvorena za sve zainteresovane, ulaz je slobodan.

Radionica ima za cilj da motiviše mlade ljude, muzičare ali i one koji se bave organizacijom, da učestvuju i organizuju međunarodne susrete.

O značaju i rezultatima susreta muzičara iz različitih zemalja sveta govoriće Jovan Pavlović, kao i o svetskoj muzici kao fenomenu sa osvrtom na aktuelnu world music scenu, kao i o svojim iskustvima u radu na seminarima svetske muzike u Norveškoj, Palestini i Jugoistočnoj Evropi.

Program Samita se nastavlja od 18.00 promocijama i koncertima. World Music asocijacija Srbije će promovisati četiri audio izdanja a zatim će u koncertnom delu Samita nastupiti sastavi Lepi Jova, Moraitika, Vladimira Nikić Trio i Svetlana Spajić.

Na Samitu će po prvi put biti dodeljena nagrada „Vojin Mališa Draškoci“. Posle koncertnog dela nastupiće DJ Gatasew Tadesse.

Ulaz na sve programe Samita je slobodan. (danubeogradu.rs)