Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Jovan Maljoković, Transsibirska proza, Silangan…

Mini BG vesti: Jovan Maljoković, Transsibirska proza, Silangan…

»»» U petak, 29. novembra od 22.00, nastupiće naš vrhunski saksofonista Jovan Maljoković. Na bini kluba Akademija 28 biće sa Jelenom Tenuis i Anđelkom Simić, u pratnji Balkan salsa benda. Ulaz je slobodan.

»»» Nezavisna pozorišna trupa Kroz prozor fabrika premijerno će odigrati predstavu Transsibirska proza u Bitef teatru, 6. decembra od 20.00. Komad je nastao po poemi Bleza Sandrara „Proza transsibirca i male Žane Francuskinje“. Reditelj je Žan-Batist Demarinji, a u predstavi glume Aleksandar Milković, Ana Jovanović, Dalia Cox, Mirko Jokić, Stevan Stančević i Miodrag Krstić. Švajcarska umetnica Mina Ledergerber kreirala je lutke. Ovo je multimedijalna predstava u kojoj se pozorište ukršta s pesmom, muzikom, kabareom, videom, pozorištem senki i lutkarskim pozorištem.

»»» Nastup plesne grupa Silangan biće organizovan 5. decembra od 19.00, u Sali heroja Filološkog fakulteta (Studentski trg 3). Trupa izvodi japanske, filipinske i srpske narodne igre i pesme.

»»» U četvrtak, 28. novembra od 19.30, u Aveniji mode (Mercator centar, Bulevar umetnosti 4) biće održana modna revija i koktel povodom predstavljanja kolekcije jesen-zima 2013/14. Na reviji će biti prezentovani svetski poznati brendovi i novi asortiman za decu Mini by Avenija Mode. Među brendovi koji će biti predstavljeni su Nf Hats & Lamps, Tom Tailor, Studio Maruška, Sanpelegrino, Polzela, Braccialini, Klea dis Ticaret as, Suprema, Betty Barclay, Tuzzi… Ovom prilikom biće predstavljen i dečiji program brendova Benetton, Sisley, Name it, Licence, S’Oliver.

»»» U Pop up prostoru KCB (Trg Republike 5) premijerno će biti izvedena pozorišna predstava Glad, 6. decembra od 20.00. Predstavu je režirao Andrej Nosov, a igraju Mirjana Karanović, Branko Cvejić, Hristina Popović, Vlada Aleksić, Aleksandra Janković, Jovana Gavrilović i Milan Marić. Dramaturg je Vuk Bošković, a scenograf Mia David.

»»» Večeras, 28. novembra od 18.00, u Galeriji SANU (Knez Mihailova 35), nastupiće Jovana Lađević (klarinet) i Antonela Grgin (klavir). Izvešće dela Sen-Sansa, Mija, Kovača i Solera. Ulaz je slobodan.

»»» Manifestacija Dani cincarske kulture i stvaralaštva biće otvorena u subotu, 30. novembra u 19.00, u Kući Đure Jakšića (Skadarska 34). U istom terminu će biti otvorena izložba fotografija i dokumenata „Cincari sa Timoka“, autora Dragana Blagojevića. Dani cincarske kulture i stvaralaštva će trajati do 5. decembra a biće predstavljena cincarska istorija, književnost, jezik i muzika. Obeležiće se 200 godina od štampanja prve gramatike cincarskog jezika. Biće predstavljeno književno stvaralaštvo autora cincarskog porekla.

»»» Predavanje „Kneginji Ljubici ‘srce puno trnja’“ u okviru Tribine ljubitelja istorije Beograda održaće dr Radoš Ljušić. Ovaj istoričar će govoriti o Kneginji Ljubici, njenom životu i rodoslovu Obrenovića, 2. decembra od 18.00. Ulaz u Konak kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8) je slobodan.

»»» U četvrtak, 28. novembra od 18.00 u Kući kralja Petra I (ustanovi kulture Opštine Savski venac, Vase Pelagića 40), u sklopu samostalne izložbe „Trojstvo“, vajara Luke Radojevića, biće održano stručno vođenje kroz izložbu i razgovor sa umetnikom pod nazivom „Pomeranje granica“.

»»» U petak, 29, i subotu, 30. novembra od 20.00, na Sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta gostuje pozorište ZeKaeM iz Zagreba sa predstavama „Galeb i „Žuta crta“.

»»» Ulaznice za koncert Il Divo u Kombank areni, 24. septembra 2014, mogu se kupiti po cenama od 3.500, 3.900, 4.500, 5.500, 5.900, 7.900 i 9.900 dinara. Karte se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima kao i na blagajnama Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, Ušće SC i putem sajtova kombankarena.com i eventim.rs. (danubeogradu.rs)