Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Dani Vojvodine u Beogradu, 6. i 7. decembra

Dani Vojvodine u Beogradu, 6. i 7. decembra

Manifestacija Dani Vojvodine u Beogradu biće održana 6. i 7. decembra na nekoliko gradskih lokacija.

Program će početi na Gardošu (16.00), ispred restorana „Šaran“ uz besplatne porcije vojvođanskih specijaliteta. Uslediće dva koncerta: u Madlenianumu od 19.00 nastupa Zvonko Bogdan u pratnji tamburaškog orkestra, a u UK „Palilula“ od 20.00 – Garavi sokak. Na oba koncerta ulaz je slobodan za sve koji se prijave dok ima slobodnih mesta.Za dž

Dani Vojvodine u Beogradu biće nastavljeni na Trgu Republike, 7. decembra od 10.00 do 16.00. Na štandovima će se predstaviti turističke organizacije iz Vojvodine, vojvođanski vinari, salašari sa tradicionalnim specijalitetima, tradicionalne ženske rukotvorine, Asocijacija za ruralni turizam Vojvodine.

Prisutne će zabavljati bend Apsolutno romantično, koji će svojom prepoznatljivom muzikom doprineti buđenju autentične vojvođanske atmosfere na Trgu Republike.

Organizatori su Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Turistička organizacija Vojvodine. (danubeogradu.rs)

Vojvodina – riznica kulturne baštine

Davne 1871. godine, prva razglednica na svetu poslata je upravo iz Vojvodine. Još tada, neko nije mogao a da na podeli sa svetom lepotu ovog krajolika!

Između Dunava, Tise, Begeja i Tamiša, na plodnoj srpskoj ravnici, ponosno leži Vojvodina, ljubomorno čuvajući svojih dva miliona stanovnika i jednu od najlepših srednjovekovnih građevina – nikada osvojenu Petrovaradinsku tvrđavu.

Iako puna diverziteta, u Vojvodini se oduvek živelo zajedno. Toliko različitih običaja, kultura, jezika, prirodnih bogatstava, a toliko snažno jedinstvo tih različitosti! Upravo je to ono što karakteriše – kako ovaj lokalitet, tako i njegove stanovnike.

Vojvodina je riznica kulturnog nasleđa koju obasjavaju milenijumi kulturnih simbola, arheološki lokaliteti, tvrđave, dvorci, manastiri, muzeji, galerije… Mozaik kulturne baštine Vojvodine, ono je što je izdavaja i čini posebnom, nudeći svetu jednu kreativnu fuziju autentične umetnosti.

Ni ona umetnost koju je stvarala priroda na manjka Vojvodini. Pejzaži iskonske lepote, nacionalni parkovi, jezera i staništa vrednih biljaka i životinja – stavljaju Vojvodinu na mapu sveta svih zaljubljenika u prirodu i otvaraju vrata uživanju u mnogim sportovima. Od planinarenja, do splavarenja, lova, ribolova, biciklizma, jedrenja, golfa ili jahanja – u svemu se možete oprobati u ovom delu Srbije.

Ali, srce Vojvodine leži u njenom gostoprimstvu, zavodljivoj gastronomskoj ponudi i hedonističkom umeću uživanja. U čemu? Najtačnije bi bilo reći – u životu!

I, sve je to Vojvodina. Ona je i Exit, i čarde, i tamburaši, i salaši, i vinske kuće, i miris bakine tople štrudle… Sve to, i još mnogo, mnogo toga…

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.