Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Happy Friday, Brkovi, Tea Time, berza stripa…

Mini BG vesti: Happy Friday, Brkovi, Tea Time, berza stripa…

»»» Samo danas, 20. decembra do ponoći, aktuelna je promotivna akcija Happy Friday avio kompanije Er Srbija (Air Serbia). Na popustu su povratne avio karte za letove iz Beograda do Istanbula (od 89 €), Rima i Kopenhagena (od 109 €), za putovanja od 21. decembra do 14. januara. U cene su uključene sve takse osim usluge za izdavanje karata.

»»» Zagrebački turbofolk-pank-rok bend Brkovi nastupiće u Domu omladine Beograda, 20. decembra od 21.00. Predgrupa je Bolesna štenad, a cena ulaznice je 700 dinara.

»»» Od 23. (20.00) do 29. decembra u Velikoj galeriji KC Grada biće otvorena izložba Tea Time. U čast prijatnog napitka koji će nas grejati tokom zime predstaviće se uspešni keramičari i dizajneri svojim ručno rađenim upotrebnim predmetima, posudama ili nameštajem. Pored nezaobilaznih čajnika i šoljica na izložbi će se naći i prateći predmeti čija namena može samo upotpuniti užitak ceremonije pijenja čaja.

»»» Velika novogodišnja berza stripa biće organizovana u SKC-u u nedelju, 22. decembra od 11.00 do 20.00. Pored stripova na berzi će moći da se kupe akcione figurice, manga, lego, olovni vojnici, majice, šolje, nakit i još mnogo toga.

»»» U petak, 20. decembra od 18.00, u Teatru 78 (Resavska 78) biće održano završno veče sedmog Savskovenačkog urban festa. Na ovogodišnjem festivalu učestvovalo je 39 rok grupa i 25 pozorišnih trupa, kao i više od sto mladih slikara čiji su radovi bili predstavljeni na likovnoj izložbi u Kući kralja Petra. Na završnoj večeri nastupiće 11 najboljih grupa i pojedinaca sa tri rok večeri, a biće izvedeni i delovi četiri najbolje pozorišne predstave pogodne za igranje u takvim uslovima. Svi oni, kao i mnogi od ukupno 36 dobitnika, primiće tom prilikom diplome i nagrade za svoje uspešne nastupe.

»»» Izložba Vivaldi na Adi u Blok galeriji (Jurija Gagarina 221) biće otvorena od 22. decembra do 8. januara. Ovo je 175. samostalna izložba Veljka Mihajlovića, a 42. u Beogradu. Na izložbi će biti predstavljeno dvadesetak grafika koje su nastale u poslednje dve godine.

»»» Kancelarija za mlade grada Beograda priključila se kampanji „Stop za mladost-ludost u saobraćaju„, koju zajednički organizuju Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Uprava saobraćajne policije. Tim povodom, danas, 20. decembra u 12.20 u Info rumu Kancelarije za mlade predviđeno je okupljanje svih zainteresovanih, a posle toga u Knez Mihailovoj sa predstavnicima pomenutih institucija deliće se brošure i razgovarati sa građanima. Info rum Kancelarije za mlade grada Beograda nalazi se se u Ulici 1300 kaplara, broj 2 – bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca – Studentski trg.

»»» U Galeriji Progres od 20. decembra do 7. januara biće održan Festival rusko-srpskog zanatstva, koji organizuje Udruženje narodne umetnosti i zanatstva Sankt Peterburga i Lenjingradske regije, uz pomoć Ministarstva za kulturu, Ambasade Rusije u Republici Srbiji i Turističke organizacije Beograda. U programu je izložba dela dekorativne i primenjene umetnosti narodnih stvaralaštva i zanata iz Rusije i izložba dela dekorativne i primenjene umetnosti narodnih stvaralaštva udruženja starih umetničkih zanata Srbije.

»»» U subotu, 21. decembra u 19.00, biće otvorena izložba „U crvenom“ Vesne Knežević u klubu FLU (Pariska 16).

»»» U KC Drugstore u petak će se predstaviti Waxx Trax, novi beogradski digitalni label, a u subotu će biti održana humanitarna žurka. Di džejevi Marko Ilić b2b Mića, Banda Panda, Jackie Dagger, MKDSL i Concrete DJs nastupiće u organizaciji NVO „Veza“. Sav prihod od prodatih karata namenjen je za kupovinu novogodišnjih paketića za socijalno ugroženu i marginalizovanu decu iz porodica u kojima postoje problemi zavisnosti od droga.

»»» Plesna trupa Tribalica održaće peti Tribal Fusion Sessions u inspirativnom okruženju Centra za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21). U subotu, 21. decembra od 21.00, Tribalica će sa gostima iz regiona dočarati lepotu individualnosti, različitosti i ženstvenosti kroz autentičnu kreaciju i snagu plesa po imenu tribal fusion. Ulaznica košta 400 dinara.

»»» U Beoizlog Kulturnog centra Beograda stigla je nova kolekcija suvenira sa beogradskim motivima naslovljena BEOGRADska mačka… i tačka. Kolekcija se sastoji iz mnoštva originalno osmišljenih i oku primamljivih upotrebnih predmeta: šolja, poslužavnika, jastuka, jakni, majica, podmetača za čaše i šerpe, kuhinjskih kecelja i rukavica, šešira, olovaka, kišobrana, magneta, podmetača za kompjuterskog miša… Ovogodišnja autorska kolekcija Beogradskog izloga je nastala u kreativnoj kuhinji brenda Supeheroina cura fina, a pod umetničkim rukovodstvom dizajnerke Tatjane Kuburović… i tačka. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.