Naslovna » Izlasci » Festivali » FEST 2014, od 28. februara do 9. marta
La vie d'Adèle
La vie d'Adèle

FEST 2014, od 28. februara do 9. marta

42. Međunarodni filmski festival – FEST 2014 – biće održan od 28. februara do 9. marta.

I ove godine publika će moći da vidi najnovija ostvarenja vrhunske svetske kinematografije. Najbolju selekciju filmova sa festivala iz Kana, Toronta, Berlina, kao i zlatni presek autorskog, dokumentarnog i domaćeg filma ljubitelji sedme umetnosti će imati priliku da vide u Sava centru, Domu omladine Beograda, Dvorana KCB, Fontani, a od ove godine i u Dvorani Doma sindikata.

Biće prikazano sedamdesetak filmova, a među njima je i „La vie d’Adèle“ Abdelatifa Kečičea, koji je dobio Zlatnu palmu u Kanu 2013. godine. U najavi su i premijere domaćih filmova.

»»» POGLEDAJTE PROGRAM 42. FEST-a!

»»» POGLEDAJTE SADRŽAJE SVIH FILMOVA!

Dovoljno je reći da ćemo na 42. FEST-u imati prilike da vidimo najnovije filmove Džarmuša, Polanskog, Terija Gilijama, Braće Koen, Larsa Von Trira, Soderberga, Vajde, Ralfa Fajnsa, Vudija Alena… da bismo shvatili kakav filmski karneval nas očekuje.

Iako je prvi FEST održan pre više od 40 godina i ove godine sa istom energijom nastavlja svoj veliki kulturološki i obrazovni zadatak šireći filmske horizonte svim ljubiteljima filmske umetnosti.

Beogradski međunarodni filmski festival FEST je od svog početka izrastao u jednu od najznačajnijih filmskih smotri i postao jedan od glavnih događaja u kulturnom životu Beograda, uz koga su odrasle mnoge generacije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.