Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam turizma 2014, od 27. februara do 2. marta

Sajam turizma 2014, od 27. februara do 2. marta

Na Beogradskom sajmu (Bulevar vojvode Mišića 14), od 27. februara do 2. marta biće održan 36. Međunarodni sajam turizma.

Više od hiljadu izlagača iz rekordnog broja zemalja predstaviće se u halama 1, 2, 3, 3A, 1A i 4. Najveće turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata posetiocima ovogodišnje manifestacije, ponudiće aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

Moto ovogodišnjeg sajma je „Ispunjavamo želje“, a zemlja partner je Indonezija, najrazuđenija ostrvska država na svetu, sa velikim turističkim i kulturnim potencijalom.

Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još dve manifestacije koje turizam čine potpunim: 10. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA i 5. Međunarodni sajam vina BeoWine.

Beogradski Sajam turizma najveća je turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi. Više od 30 godina ispunjava svetske standarde u poslovanju, sa izlagačima gradi partnerske odnose a kvalitetnom ponudom i raznovrsnim dešavanjima svake godine privlači sve veći broj posetilaca.

Prethodne godine na Sajmu turizma svoju ponudu predstavilo je više od 880 izlagača, a broj posetilaca premašio je 58 hiljada. Međunarodni karakter ove manifestacije potvrđuje više od 250 inostranih izlagača iz 43 zemlje – za ovaj poslovni sajam svake godine zainteresovan je sve veći broj izlagača iz celog sveta. Od 2003. godine član je Evropske asocijacije turističkih poslovnih sajmova – ETTFA. Kvalitet je ovu manifestaciju „učlanio“ u još jednu prestižnu organizaciju – Svetsku asocijaciju turističkih poslovnih sajmova – ITTFA.

Sajam turizma biće otvoren svakog dana od 10.00 do 18.00 (27. februara), 19.00 (28. februara i 1. marta) i do 17.00 (2. marta). Cene ulaznica verovatno će biti iste kao i prošle godine: 300 dinara (pojedinačna) i 200 dinara (za grupne posete), dok je parking 200 dinara po satu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.