Naslovna » Izlasci » Drugi međunarodni karneval u Rakovici
Rakovički karneval
Rakovički karneval

Drugi međunarodni karneval u Rakovici

Drugi međunarodni rakovički karneval biće održan u nedelju, 6. aprila.

Na manifestaciji će biti oko 2.000 učesnika podeljenih u više od 40 karnevalskih grupa. Ove godine učestvovaće i karnevalske grupe iz Makedonije (Strumica, Prilep), Crne Gore (Budva), Hrvatske (Bol, Rijeka, Ludberg), Slovenije (Ptuj, Dornava) i Italije (Venecija). Svoju grupu na Rakovičkom karnevalu imaće i Ambasada Malezije u našoj zemlji.

Predviđeno je da se karnevalska povorka kreće delom Ulice patrijarha Joanikija (od palačinkarnice „Olala“ do „Mekdonaldsa“ na Vidikovcu), gde će proći pored tri postavljene bine. Rakovički karneval je jedina manifestacija te vrste u prestonici i već prošle godine privukao je više od 20.000 posetilaca iz Rakovice i Beograda. Očekuje se da će ove godine poseta biti još veća jer je karneval već posle prve godine postao prepoznatljiv brend opštine.

Opština Rakovica je za organizaciju prošle godine dobila priznanje Federacije evropskih karnevalskih (FECC), koja je primila Rakovicu u svoje članstvo. Predstavnici FECC-a i ove godine biće gosti opštine. Prošle godine trijumfovala je grupa „Deset ljutih gusara“, koju su činili mališani iz Predškolske ustanove „Rakovica“. Drugo mesto pripalo karnevalskoj grupi „Zujalice“, u kojoj su bili učenici OŠ „Ivo Andrić“. Treće mesto osvojili su učenici Srednje ekonomske škole u Rakovici, koji su na karnevalu nastupili pod imenom „Diznijevi junaci“. (Beoinfo)