Naslovna » BG servis » Izbori za odbornike u Skupštini grada Beograda
Gradska izborna komisija
Gradska izborna komisija

Izbori za odbornike u Skupštini grada Beograda

Gradska izborna komisija objavila je sinoć konačne rezultate izbora za odbornike u Skupštini grada Beograda, koji su održani 16. marta 2014. godine.

Prema tim rezultatima, lista „Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujem” osvojila je 43,6 odsto od broja birača koji su glasali ili 63 mandata u budućem sazivu gradskog parlamenta.

Sledi lista „Sa DS za demokratski Beograd – Dragan Đilas” sa 15,7 odsto glasova birača ili 22 mandata, dok je lista „Ivica Dačić – SPS – PUPS – JS” dobila poverenje od 11,4 odsto ili 16 mandata. „Demokratska stranka Srbije – Vojislav Koštunica” osvojila je 9 mandata ili 6,3 odsto biračkog tela, dok ostali učesnici nisu prešli cenzus.

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić naglasio je da su izbori prošli u fer i korektnoj atmosferi uz saradnju svih učesnika u izbornom procesu. On je dodao da nisu zabeležene krupnije nepravilnosti i problemi na biračkim mestima tokom glasanja. Takođe, kako je naveo, žalbi i prigovora na tok i rezultate glasanja nije bilo.

– Želim svu sreću novim odbornicima Skupštine grada Beograda, i očekujemo da Beograd krene dalje – istakao je Lukić.

Prema rezultatima GIK-a, na birališta je izašlo 50,66 odsto, odnosno 805.046 birača. Skupština grada Beograda ima 110 odborničkih mesta. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.