Naslovna » Avio karte » Jeftinija putovanja avionom iz Beograda: Avio karte već od 63 evra
Barselona
Barselona

Jeftinija putovanja avionom iz Beograda: Avio karte već od 63 evra

U poslednje vreme, iako domaća kompanija Air Serbia (Er Srbija) prodaje avio karte po sve nižim cenama, i druge avio kompanije imaju sjajnu ponudu za redovne letove iz Beograda. Upozorenje: ovo nije tekst o lowcost kompanijama!

Ukoliko niste znali, Air Serbia već nekoliko meseci ima akciju Happy Friday. Svakog petka po nekoliko destinacija je na popustu, pa su zainteresovani putnici proteklih meseci mogli da kupe povratne karte za 69 evra (Beograd – Banja Luka), 89 evra (Beograd – Istanbul), 99 evra (Beograd – Milano) ili 109 evra (Beograd – Stokholm). Uslovi i destinacije su iz nedelje u nedelju drugačiji a ponekad su ponude zaista impresivne!

Kompanija Air Serbia sve se više približava „low cost“ ponudi, a promotivne cene više ne vezuju samo za „srećni petak“ već sve češće ima od nedeljnih do mesečnih kampanja ili, pak, prazničnih ili vikend ponuda. Tako je i ovo „poseban“ vikend.

Za putovanja od 30. marta do 15. juna, samo 22. i 23. marta u prodaji su povratne avio karte za letove iz Beograda do Sofije i Budimpešte od 109 €. Takođe, prodaju se i povratne avio karte od 139 € za letove iz Budimpešte preko Beograda za Tivat, Solun, Atinu, Rim, Sarajevo i Varnu, kao i za letove iz Sofije preko Beograda za Štutgart, Milano, Brisel, Diseldorf, Cirih i Podgoricu po istoj ceni.

Vredi pomenuti i letove do Banja Luke jer je cena pristojna – od 98 €! Na promociji do 1. aprila su i crnogorski gradovi – Podgorica i Tivat. Povratne avio karte za putovanja do 31. maja koštaju od 96 €, ali promocija ne važi za letove u periodu uskršnjih praznika.

Dvocifrene cene

Pored povoljnih letova sa avionima Air Serbia, sada mogu da se pronađu i znatno jeftiniji letovi i sa avionima drugih avio kompanija.

Beograd – Ženeva – Beograd od 63 € – kompanija Etihad Regional uvodi letove na ovoj liniji od 1. maja i u tu cenu (neverovatno, ali istinito!) uračunate su sve takse osim troškova izdavanja karte, ručni prtljag (do 8 kg) kao i prtljag do 23 kg (uz propisane dimenzije).

Beograd – Ženeva – Beograd od 71 € – avio kompanija Swiss za letove od 31. marta do 24. oktobra ima u ponudi povratne avio karte po ovoj ceni, bez dodatnih troškova sa uračunatim taksama, ali je dozvoljen samo ručni prtljag do 8 kg. Cena karte u jednom pravcu pod ovim uslovima je 49 €.

Beograd – Istanbul – Beograd od 91 € – Pegasus ima letove do aerodroma Sabiha Gökçen dva, tri puta mesečno po ovoj ceni.

Beograd – Atina – Beograd od 98 € – Aegean Airlines leti (po ovoj ceni) jednom ili dva puta nedeljno.

Nove destinacije – bolje cene

Air Serbia će ovog proleća otvoriti šest novih destinacija u Evropi i na Bliskom istoku. Letovi za Bejrut, Budimpeštu, Sofiju i Varnu počinju već 30. marta, a za Kijev i Varšavu 29. maja. Cene karata variraju a svim zainteresovanim putnicima preporučujemo da „vrebaju“ promotivne akcije ove kompanije iz nedelje u nedelju.

Portugalska avio kompanija TAP uspostaviće direktan let na liniji Beograd – Lisabon od 1. jula ove godine. Avio karte mogu već sad da se kupe, a cena povratne avio karte je već od 240 €!

Napravićemo izuzetak, pa ćemo da pomenemo i jednu niskotarifnu kompaniju. Španski Vueling Airlines od 21. juna do 30. septembra uvodi direktne letove na relaciji Beograd – Barselona. Letova će biti ponedeljkom, sredom i petkom ili subotom, a cena povratne karte je od 167 €.

Proleće će verovatno doneti još novih sniženja – budno pratimo situaciju! (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.