Naslovna » BG servis » Projekat „Pomoć mladima pri osnivanju prvog biznisa“
Kancelarija za mlade
Kancelarija za mlade

Projekat „Pomoć mladima pri osnivanju prvog biznisa“

Danas je počelo prijavljivanje za projekat „Pomoć mladima pri osnivanju prvog biznisa“, koji Kancelarija za mlade sprovodi zajedno sa Privrednom komorom Beograda.

U narednih mesec dana, svi koji to žele, moći će da se prijave na sajt Kancelarije za mlade grada Beograda, kontaktiraju Privrednu komoru i pokušaju da ostvare svoje poslovne ideje.

– Ovo je nastavak saradnje Kancelarije za mlade i Privredne komore Beograda. Pozivamo mlade ljude koji imaju ideju da nam se priključe i besplatno dobiju potrebno znanje koje će im pomoći da sutra izađu na tržište i na njemu opstanu. Pomoći ćemo im da naprave biznis plan, ali tako da učestvujući u njemu odmah i apliciraju za neki projekat ili uđu u neki od programa zapošljavanja. Mesta ima dovoljno, a predavanja će se odvijati i u „Gnezdu“, „Inforumu“, našim prostorijama u Gradskoj upravi i Privrednoj komori Beograda. Dosadašnje funkcionisanje „Gnezda“, kao mesta gde se ova aktivnost obavljala, daje nam za pravo da napravimo reviziju do sada postignutog, jer se pokazalo i da ima onih koji nisu na dovoljno ozbiljan način pristupili poslu. Potrebni su nam oni koji zaista žele da vredno rade i oni će imati svu našu pomoć i podršku – rekao je Dragomir Petronijević, direktor kancelarije, najavivši i novi projekat pod nazivom „Mladi poljoprivrednik“, koji će kroz obuku pomoći poljoprivrednicima sa dobrom idejom da je realizuju na najefikasniji način.

Sekretar Suda časti Privredne komore Beograda, Jelena Kosorić, istakla je da će ova edukacija pomoći mladima kako u započinjanju posla tako i onima koji su već razvili posao u okviru „Gnezda“ Kancelarije za mlade.

– Prvi korak biće pravljenje biznis plana i upoznavanje sa pravnom regulativom. Cilj nam je da mlade obučimo kako da započnu posao, unaprede ga i održe na duži rok. Privredna komora će im omogućiti i direktan kontakt sa već istaknutim privrednicima, gde će iz prve ruke moći da se upoznaju sa savremenim poslovnim okruženjem – rekla je Jelena Kosorić. (Beoinfo)