Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Zdrave dvodnevne dijete
Zdrava hrana
Zdrava hrana

Zdrave dvodnevne dijete

Uz pomoć dvodnevne dijete za nepunih 48 časova možete da očistite organizam od ostataka teške hrane i izbacite suvišnu tečnost, a telo će uzvratiti ravnim stomakom i top formom.

Oduvek se traga za dijetom koja donosi rezultate brzo i bez mnogo muke, uz pomoć sledećih dijeta za samo dva dana možete mnogo da učinite za svoje zdravlje i izgled. Cilj ovih izuzetno efikasnih dijeta je da se za 48 časova organizam očiste od ostataka teške hrane i suvišne tečnosti.

Rezultat toga biće ravan stomak, a i koji kilogram manje. Pogledajte pet zdravih dijeta, koje su trenutno pravi hit u svetu. Uz napomenu da su pre svega zdrave.

Dijeta sa jabukama

Jabuke sadrže velike količine pektina koji vezuje sve štetne sastojke i bakterije, čime se poboljšava rad creva i čisti organizam.

Zato čim ustanete pomešajte jednu čašu kisele vode, pola kašičice meda i 1-2 kašike jabukovog sirćeta, koje obnavlja crevnu floru i dezinfikuje organe za varenje. Sve do večeri jedite po jednu jabuku na svaka dva sata, svežu, ili pečenu. Za užinu popijte čašu soka od jabuke, ili kisele vode s malo jabukovog sirćeta.

Ovas daje snagu

Ovas reguliše nivo holesterola, šećera u krvi i daje snagu, a voćni sokovi su izvor vitamina, minerala i enzima koji pomažu da se dobro osećate i povratite energiju.

Za doručak pomešajte ovsene pahuljice i jednu čašu posnog jogurta i popijte jednu čašu nezaslađenog soka. Za užinu pojedite posni jogurt pomešan sa tri kašike ovsenih pahuljica, a za ručak i večeru pomešajte tri kašike ovsenih pahuljica, pola kašičice hladno ceđenog maslinovog ulja i 3 dl voćnog soka (jabuka, kruška, narandža, mandarina, ili šljiva).

Kefir dijeta

Zbog velike količine kalijuma kefir i pirinač skupljaju prekomernu tečnost iz tkiva i olakšavaju rad metabolizma i srca. Kefir pozitivno utiče i na probleme sa varenjem.

Doručak: 3 dl kefira, jedno parče tosta sa jednom kašičicom dijetalnog margarina. Užina: 3 dl kefira sa 50 g kupinastog voća.

Ručak i večera: supa od kefira sa 3 dl kefira, 35 g pirinča i jedna kašika anisa kuvati na tihoj vatri, povremeno mešajući, a na kraju začiniti cimetom.

Grejpfrut dijeta

Sastojci grejpfruta podstiču razgradnju nagomilanih masnoća, a ovo voće izuzetno je bogato vitaminom C, enzimima i pospešuje razmenu materija.

Za doručak spremite salatu od jednog crvenog grejpa i dve jabuke, za užinu popijte 2 dl soka od grejpa, bez šećera, a za ručak dva krekera, tri kašike mladog sira i jedan praziluk, a onda i 1/2 grejpfruta uz 1 dl soka.
Večera:100 g bifteka i salata od pola crvenog grejpfruta, jedne jabuke i zelene salate, sa jednom kašičicom ulja.

Namirnice života

Pivski kvasac, pšenične pahuljice, smeđi šećer, jogurt i mleko predstavljaju izuzetno zdrav obrok koji organizmu vraća vitalnost. Za doručak pomešajte 1 dl soka od paradajza, jednu kašičicu pivskog kvasca, 50 g integralnog hleba, 30 g posne slanine, 2 dl posnog mleka obogaćenog 1 kašičicom mleka u prahu.

Užina: jedna šolja posnog jogurta sa dve kašike pahuljica.
Ručak: 100 g goveđeg bifteka, ili 150 g ćurećih grudi, sveža mešana salata prelivena jednom kašikom posnog jogurta i limuna.
Užina: 1 dl soka od paradajza sa dve kašičice pivskog kvasca.
Večera: 150 g barene ribe, porcija barenog povrća i mešana sveža salata prelivena uljem i limunom.
Pre spavanja popiti 2 dl posnog mleka obogaćenog jednom kašičicom mleka u prahu i jednom kašičicom smeđeg šećera.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.