Naslovna » BG servis » Javni čas za ulične zabavljače i artiste 9. i 10. maja
Ulični zabavljači
Ulični zabavljači

Javni čas za ulične zabavljače i artiste 9. i 10. maja

Javni čas i ocenjivanje umetnika koji su konkurisali za ulične zabavljače i artiste održaće se 9. i 10. maja na Kalemegdanu, a ne 25. i 26. aprila kako je najavljeno.

Datum održavanja se pomera zbog najavljenih obilnih padavina. U petak, 9. maja, ocenjivaće se slikari na prostoru Glavnog (Savskog) šetališta, a u subotu, 10. maja, ostali umetnici – artisti na prostoru Muzičkog paviljona.

Ove godine se formiraju dve nezavisne radne grupe od po 10 članova (po pet stručnih lica i po pet predstavnika medija) koje će pomoći Komisiji za razmatranje zahteva izvođača kulturnog i artističkog programa za izdavanje odobrenja za izvođenje kulturnog i artističkog programa na površinama javne namene u javnom korišćenju na teritoriji grada Beograda – da adekvatno vrednuje i oceni svakog od predlagača programa i da se isti u skladu sa postignutim rezultatom rasporedi na adekvatnu lokaciju.

Predlagači programa se ocenjuju na osnovu dela (programa koje stvaraju) koje izvode na javnom času, a u skladu sa pravilima. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.