Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Anime, vikend u Kolarcu, Vračar Rocks…
Anime
Anime

Mini BG vesti: Anime, vikend u Kolarcu, Vračar Rocks…

»»» U subotu, 26. april od 20.00 u Muzeju nauke i tehnike (Skender-begova 51) biće održan koncert gudačkog kvarteta Anime. Gudači Dušica Mladenović, Mina Mladenović, Marina Popović i Teodora Nikolić sviraće dela Hajdna i Šostakoviča. Ulaz je slobodan.

»»» Vikend u Kolarcu će biti veoma uzbudljiv. U subotu, 26. aprila od 11.00, Miloš Milovanović još jednom će provesti najmlađe kroz malu školu bontona „Kako se sluša koncert“. Cena ulaznice je 100 dinara, a deo prihoda od prodatih ulaznica namenjen je lečenju male Nađe. U nedelju, 27. aprila od 11.00 u Velikoj dvorani sviraće Milena Wilke i Shih Yu Tang (ulaz je slobodan), a od 20.00 – pijanista Kemal Gekić.

»»» Ovog petka, 25. aprila, na Vračar Rocks festivalu gostuje jedan od najznačajnijih psihodeličnih bendova u ovom delu Evrope, SevenThat Spells, najvažniji domaći space rock sastav Temple Of The Smoke i misteriozni projekat Jastreb. Ulaznice za rok veče u Centru za kulturu Božidarac mogu da se kupe u pretprodaji u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) po ceni od 350 dinara. Na ulazu, neposredno pre početka koncerta, cena će iznositi 500 dinara.

»»» U utorak, 29. aprila od 18.00, učenici MŠ „Stanislav Binički“ održaće koncert u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40, Senjak). Mladi umetnici izvešće kompozicije Vebera, Vivaldija, Baha, Šuberta, Debisija… Ulaz je besplatan.

»»» Opera i teatar Madlenianum daje 50% popust na karte za izvođenje drame Branislava Pipovića „Plavi anđeo„, 3. maja od 19.30. U predstavi Erola Kadića igraju Sloboda Mićalović, Feđa Stojanović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Ivan Jevtović i drugi. Zainteresovani mogu da pošalju mail sa zahtevom za popust na biletarnica@madlenianum.rs.

»»» U prodaji su ulaznice za 11. Noć muzeja, koja će 17. maja biti održana na 75 lokacija u Beogradu. Cena pretprodajne ulaznice za Noć muzeja je 400 dinara dok će na dan manifestacije karta koštati 450 dinara. Jedna karta za Noć muzeja, kao i do sada, važi za po jedan ulazak na svih 75 beogradskih lokacija. Ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima: na Trgu Republike 5, TC Ušće, blagajni Doma omladine, Knižari Delfi SKC ali i na ostalim mestima u Beogradu i celoj Srbiji. Deca do pet godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

»»» Popularni domaći bend Iskaz gostovaće na koncertu grupe Dog Eat Dog, koji je zakazan za 12. maj u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Na koncertu ovog američkog krosover benda, kako je ranije najavljeno, gosti će biti i hard kor grupa Last Hope iz Bugarske. Ograničen broj ulaznica, po specijalnoj promotivnoj ceni od 900 dinara, dostupan je u Felix Shopu (Beograd) i Mungos Shopu (Novi Sad). Ulaznice će biti i u redovnoj pretprodaji, preko Eventim prodajne mreže, po ceni od 1.300 dinara.

»»» U sklopu akcije osmišljene u cilju sakupljanja novčanih sredstava za lečenje teško obolele devojčice Nađe Novaković (9) kojoj je hitno potrebna transplatacija koštane srži, KK Cerak u saradnji sa OŠ „Ivo Andrić“, koju Nađa pohađa, organizovaće košarkaški turnir humanitarnog karaktera u igri „3 na 3“. Turnir će biti održan 27. aprila od 10.00 u sali i na otvorenim terenima škole u uzrasnim kategorijama pionira (1999, 2000) i mlađih pionira (2001. i mlađi).

»»» U ponedeljak, 28. aprila biće obeleženo 20 godina rada Galerije Zepter – Muzeja Zepter. Tim povodom, od 20.00 u Knez Mihailovoj 42 biće otvorena i izložba „Gde su sada“, na kojoj će biti predstavljeni radovi Dragana Stankovića, Ratka Čupića, Vere Stanković i drugih umetnika.

»»» „Veletržnica Beograd“ u nedelju, 27. aprila, ponovo organizuje akciju Dan niskih cena. Pozivaju se svi građani da u nedelju posete „Veletržnicu Beograd“ jer imaju mogućnost da pazare po najpovoljnijim cenama i uštede i do 75 odsto. Proizvođači će istaći proizvode koji su na popustu i omogućiti manja pakovanja voća i povrća za krajnje potrošače. Na Dan niskih cena od 8.00 ulaz i parking su besplatni.

»»» Pod sloganom „Prijatelja nikad dosta“, Udruženje za pomoć MNRO Zvezdara u okviru realizacije projekta „Uspešni fandrejzing“ organizuje humanitarni koncert u klubu „Danguba“ (Ćirila i Metodija 2) u nedelju, 27. aprila od 20.00. Koncert je humanitarnog karaktera. Specijalni gost biće Nenad Stefanović Japanac. Cena ulaznice je 250 dinara.

»»» Opština Rakovica i Kancelarija za mlade Rakovice organizuju drugi uskršnji fudbalski turnir u SC „Rakovica“ (Vareška 2) za vikend, 26. i 27. aprila od 9.00. Učestvuju učenici trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola iz Rakovice. Najbolji će biti odabrani za polaznike omladinskih škola beogradskih fudbalskih klubova.

»»» Od 1. maja biće uspostavljena linija 400 od Voždovca do vrha Avale. Vozila sa ove linije saobraćaće do 31. avgusta i koristiće terminuse „Voždovac“ i „Vrh Avale“. Trasa linije u smeru A je: Voždovac – Bebelova – Baštovanska – Paunova – Bulevar oslobođenja – Put za Avalu – Put za vrh Avale – Vrh Avale. Vozila će u smeru B ići trasom: Vrh Avale – Put sa vrha Avale – Put za Avalu – Bulevar oslobođenja – Paunova – Crnotravska – Save Maškovića – Voždovac. Na liniji će saobraćati dva vozila subotom, nedeljom i državnim praznikom od 8.00 do 19.30, sa intervalom sleđenja od 40 minuta.

»»» U subotu i nedelju, 26. i 27. aprila od 10.00, biće održan 33. Memorijal „Čika Duško Jovanović“ – otvoreno međunarodno dvodnevno orijentiring takmičenje pod nazivom „Metropole Jugoistočne Evrope“. Oba dana takmičenja će se održati na terenima Čibutkovice u blizini Lazarevca. Organizator je PK Pobeda. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.