Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Pustolov, Little Tomorrow, heroj Beograda…
Pustolov
Pustolov

Mini BG vesti: Pustolov, Little Tomorrow, heroj Beograda…

»»» U utorak, 29. aprila od 18.00, na sceni Doma omladine Beograda premijerno će biti izvedena predstava „Pustolov“, po tekstu Vladimira Andrića i u režiji Miroslava Ercegovića.

Avanture ovog omiljenog junaka, deca, mladi ali i oni nešto stariji, rado su gledali u televizijskom serijalu RTS-a, ali i čitali u knjizi. Sada ovaj lik i njegove dogodovštine oživljava glumac Marko Stojanović. Cena ulaznice za predstavu „Pustolov“ je 500 dinara, a na četiri kupljene ulaznice peta je besplatna. Prva repriza je 6. maja od 18.00.

»»» Stadion SC pod sloganom „Navijaj za život“ organizuje humanitarnu utakmicu između glumačke ekipe filma „Montevideo, vidimo se“ i ekipe muzičkih zvezda iz „Grand produkcije“, u sredu, 30. aprila od 16.00, na stadionu FK Voždovac. Humanitarnoj utakmici prethodiće revijalna utakmica učenika voždovačkih osnovnih škola „Bora Stanković“ i „Đura Daničić“. Prihod od utakmice namenjen je za lečenje Uroša Karapandžića, obolelog od cerebralne paralize, kome je potrebna operacija matičnim ćelijama. Ulaznica za meč košta 200 dinara.

»»» Podsećamo, do 18. maja je otvorena izložba „100 dela iz zbirki Muzeja savremene umetnosti“ u Muzeju istorije Jugoslavije (Botićeva 6). Osim ponedeljkom, postavka može da se pogleda svakog dana od 10.00 do 20.00. Predstavljena su najznačajnija dela i autori jugoslovenske i srpske umetnosti do 1945. godine iz zbirki Muzeja.

»»» U sredu, 30. aprila u 20.00, biće otvorena izložba Nemanje Lađića „Little Tomorrow“ u U10 Umetničkom prostoru (Kosovke devojke 3). U naredne dve nedelje radovi mogu da se pogledaju od 12.00 do 20.00 od utorka do subote.

»»» U okviru Tribine ljubitelja istorije Beograda dr Vesna Dimitrijević održaće predavanje „Porodica Dunđerski u Velikom ratu„, 5. maja od 18.00. Ulaz u Konak kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8) je slobodan.

»»» Sutra, 30. aprila, u Operi i teatru Madlenianum je Happy day, tokom koga je moguće kupiti karte za osam predstava sa 60% popusta.

»»» Opština Zvezdara zajedno sa nekoliko udruženja po drugi put organizuje Prvomajski uranak koji će se održati na Mirijevskom strelištu od 10.00 do 16.00. Učesnici će se takmičiti u boćanju, šahu, pločicama, streljaštvu, streličarstvu, ali i u kulinarskim majstorijama.

»»» U subotu 3. maja u klubu Geca (Dobračina 30a) NOFM internet radio će predstaviti beogradskoj publici Titeknots-a, jednog od najaktuelnijih producenata sa britanske house scene. Ulaz je besplatan do ponoći a posle toga će se naplaćivati 300 dinara.

»»» Gradonačelnik Beograda Siniša Mali imenovao je Gorana Vesića za pomoćnika gradonačelnika i gradskog menadžera. Za pomoćnika gradonačelnika za oblast društvenih delatnosti imenovana je Irena Vujović, a za pomoćnika gradonačelnika za oblast komunalnih delatnosti i funkcionisanje javnih preduzeća Borko Milosavljević.

»»» Savez za sinhrono plivanje Beograda trinaesti put organizuje „Trofej Beograda“ u sinhronom plivanju. Ove godine će se takmičenje održati na bazenu JPSC „Novi Beograd“ u subotu i nedelju, 3. i 4. maja. Učestvovaće plivači iz 11 klubova, deset domaćih i jednog iz Turske. Takmičenje se tradicionalno održava u kadetskoj kategoriji, u disciplinama solo, duet, tim, kombinacija i figure, a ove godine će im se pridružiti i pionirke koje će raditi figure, tim i kombinaciju.

Nemanja Lađić - Little Tomorrow
Nemanja Lađić – Little Tomorrow

»»» Povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata u Narodnoj biblioteci Srbije otvorena je izložba „Srpska književnost u Prvom svetskom ratu“. Postavka je osmišljena kako bi ukazala na sve one književnike i istaknute umetnike koji su čak i u teškim vremenima, često i sami suočeni sa borbama, ipak uspevali da rade svoj posao i ostave značajne rukopise i drugu dokumentarističku građu.

»»» Izložbeni prostor Narodnog muzeja biće otvoren za publiku tokom svih dana Prvomajskog praznika. Radiće po uobičajnom radnom vremenu. Zainteresovani su pozvani da u zgradi na Trgu Republike posete novootvorenu izložbu „Slikar Vlaho Bukovac“ na kojoj su po prvi put predstavljena sva dela ovog izuzetnog umetnika, akademika i pedagaoga koja se čuvaju u Narodnom muzeju. Biće otvoreni i Galerija fresaka i Muzej Vuka i Dositeja koji su u sastavu Narodnog muzeja. U ovim prostorima moći će da se vide izložbe „Kosovo i Metohija. Zadužbine i darovi“ i „Vuk Karadžić – život i delo“, kao i obnovljena postavka Muzeja Vuka i Dositeja.

»»» Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je Nagradu grada Beograda za herojsko delo u 2013. godini Nikoli Rankoviću, desetogodišnjaku koji je organizovao dobrotvorni rok koncert na svoj rođendan, kada je sakupljeno oko 15.000 evra za operaciju i lečenje Lane Nikolić.

»»» U Centru za kulturu i obrazovanje „Rakovica“ (Miška Kranjca 7) danas od 18.30 biće održan humanitarni koncert „Mali Vuk veliki borac“. Prihod od koncerta ide za lečenje malog Vuka Lojkovića koji boluje od cerebralne paralize. Na koncertu će učestvovati veliki broj pevača narodne muzike, dok je cena karte 300 dinara. Humanitarni koncert je organizovala opština Rakovica.

»»» Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je juče u Skupštini grada primio predsednika ULEB-a Đordija Bertomeua, koji boravi u Beogradu kao gost na završnom turniru ABA lige. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se Beograd još jednom pokazao kao izuzetan domaćin sportskih turnira. Uskoro će Mali uputiti zvanično pismo ULEB-u o zainteresovanosti Beograda za organizaciju završnog turnira Evrolige u košarci. On je takođe naglasio da će Beograd podržati inicijativu za organizaciju kvalifikacionog turnira za plasman u Evroligu, ukoliko neki od beogradskih klubova dobije mogućnost da ga organizuje. (danubeogradu.rs)