Naslovna » Izlasci » Mikser House: Lepi i voljeni Meksiko
Lepi i voljeni Meksiko (Mexico lindo y querido)
Lepi i voljeni Meksiko (Mexico lindo y querido)

Mikser House: Lepi i voljeni Meksiko

Manifestacija Lepi i voljeni Meksiko (Mexico lindo y querido) biće održana u nedelju, 1. juna, u Mikser House-u, pod sloganom „Meksiko da proslavimo, Srbiji da pomognemo!“.

Posetioci će u Karađorđevoj 46 biti u prilici da bar jedan dan „provedu“ u Meksiku, da kroz tradicionalnu kuhinju i folklor na najbolji način dožive ovu daleku zemlju, a da istovremeno pomognu stradalima u poplavama u Srbiji – kupovinom umetničkih fotografija i slika, odnosno dobrovoljnim donacijama.Za dž

Celodnevni program prate i kreativne radionice za decu i odrasle, na kojima će učesnici naučiti da prave cveće od papira, papirne maske za čuvene lučadorse i drugo. Naši ljudi koji su živeli u Meksiku podeliće svoje utiske sa Meksikancima koji žive u Srbiji, a iz ove razmene iskustava posetioci će moći da saznaju, ne samo interesantne životne priče koje su odvodile ove junake daleko od domovine, nego i da sasvim neposredno saznaju koje su to sličnosti i razlike u običajima i kulturama dveju zemalja.

Folklorni ansambl čuvenog umetničkog centra „Talija“, koji već petnaest godina uspešno nastupa na svetskim scenama, predstaviće meksičke narodne igre, a zatim, kako je predviđeno programom, uslediće razne igre na sreću u kojima Meksikanci često uživaju. Posle koktela uz prodajnu izložbu fotografija Žarka Andrejića i Huana Pabla Delgada i slika Vladimira Ivanovića, inspirisanih Meksikom, očekuje nas prava meksička žurka sa latino ritmovima do kasno u noć.

Ulaz je slobodan, uz napomenu da je za učešće na radionicama neophodna blagovremena prijava radi obezbeđivanja potrebnog materijala (062/8477-290). Deo prihoda od prodaje umetničkih fotografija i slika biće doniran stradalima u poplavama u Srbiji.

U saradnji sa Ambasadom Meksika događaj organizuje Srpsko-meksička kulturna alijansa – Alianza Cultural Serbio Mexicana. (danubeogradu.rs)