Naslovna » Izlasci » Sport » KC Grad: Navijaj za komšije
Navijaj za komšije
Navijaj za komšije

KC Grad: Navijaj za komšije

Pod sloganom „Navijaj za komšije!“, Inicijativa mladih za ljudska prava organizuje gledanje utakmica sa Svetskog prvenstva u fudbalu u kojima će igrati reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pojam navijač je tokom prethodnih decenija u Srbiji devalvirao i gubio svoje pravo značenje svaki put kada bi se koristio kao sinonim za huligane i nasilnike kojima je jedina zajednička osobina sa navijačima – mesto okupljanja.

Godinama se ne navija za, već protiv nekoga, što će verovatno biti slučaj i na ovom Svetskom prvenstvu. U želji da se promovišu dobrosusedski odnosi, zdravo navijanje i sportski duh – Inicijativa organizuje gledanje utakmica u kojima će igrati reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanovića 4).

Prva takva utakmica biće ujedno i utakmica otvaranja Svetskog prvenstva, zakazana za 12. jun od 22.00, između Brazila i Hrvatske. Svi koji žele da prate ovu i naredne utakmice u društvu onih koji će navijati za komšije, pozvani su da dođu u Kulturni centar Grad. Navijaj za komšije 12. juna od 22.00, 15. juna od 00.00, 18. juna od 00.00, 21. juna od 00.00, 23. juna od 22.00 i 25. juna od 18.00.

„S obzirom na to da ove godine Srbija ne učestvuje na najvećem svetskom fudbalskom takmičenju – zašto ne bismo zajedno podržali naše komšije? Vidimo se u Kulturnom centru Grad“, piše u saopštenju ove organizacije. (danubeogradu.rs)