Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Il Divo i Lea Salonga zajedno u Beogradu
Lea Salonga
Lea Salonga

Il Divo i Lea Salonga zajedno u Beogradu

Pevačica i glumica Lea Salonga, koja će kao specijalna gošća nastupiti na koncertu sastava Il Divo, 24. septembra, nosilac je laskave titule „Disney Legend“.

Ovo priznanje dodeljuje se ličnostima koje su svojim zalaganjem ostavile značajan trag i doprinos kompaniji „The Walt Disney“. Lea Salonga jedna je od retkih glumica sa čijim su glasom „propevale“ čak dve Diznijeve princeze – Jasmin iz animiranog filma „Aladdin“ i Fa Mulan iz oba dela animiranog filma „Mulan“.

Ovo nije jedino priznanje koje je filipinska pevačica osvojila. Lea je vlasnica najprestižnijih svetskih nagrada među kojima su nagrade Olivier, Tony, Drama Desk Outer Critics i Theatre World koje je dobila za svoje uloge u mjuziklima. Međunarodnu karijeru je započela glavnom ulogom u mjuziklu „Miss Saigon“ a prva je azijska pevačica kojoj su poverene role Eponine i Fantine u mjuziklu „Les Miserables“ na Brodveju.

Zvezda od malih nogu

Lea Salonga je počela da se bavi muzikom i glumom od malih nogu. Kao dete je glumila u mnogim popularnim serijama i filmovima a imala je i svoju TV emisiju. Ulogu Kim iz „Miss Saigona“ dobija na audiciji 1989. na kojoj je zadivila žiri glasovnim potencijalom. Nastupila je i na ceremoniji dodele Oskara gde je izvela pesmu „A Whole New World“ iz filma „Aladdin“ koja je i nagrađena ovom nagradom.

Imala je solističke koncerte u najboljim svetskim muzičkim dvoranama kao što su Carnegie Hall i Royal Albert Hall. Impresivno je da je Lea od 1981. snimila čak 29 albuma.

Popularnom sastavu Il Divo kao specijalna gošća, pridružila se na ovogodišnjoj svetskoj turneji gde će zajedno sa Ursom, Sebastijanom, Dejvidom i Karlosom dočarati duh Brodveja i na sceni Kombank arene, 24. septembra. Publika će uživati u pesmama kao što je Oskarom nagrađena „A Whole New World“ ali i „Can You Feel The Love Tonight“ (The Lion King), „Tonight“ (West Side Story), „Memory“ (Cats) kao i „Con te partiro“ i dr.

– Uplovljavanje u vode Brodveja je nešto potpuno novo za nas i velika nam je čast što će nam u tome pomoći proslavljena zvezda mjuzikala – izjavio je Sebastijan.

Ulaznice se mogu naći po cenama od 3.500, 3.900, 4.500, 5.500, 5.900, 7.900 i 9.900 dinara i nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima kao i na blagajnama: Kombank arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ SC i putem sajtova kombankarena.com i eventim.rs. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.